Børnerådet: Børn i skilsmissesager skal have samtaleforløb

De børn, som er fanget i en skilsmisse, hvor Statsforvaltningen er inddraget, skal igennem et samtaleforløb, foreslår Børnerådet. Socialministeren mener dog, at systemet i dag virker efter hensigten.

Børnerådet har undersøgt de såkaldte børnesamtaler med børn i skilsmisseforløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis en skilsmisse bliver særligt konfliktfyldt, kan Statsforvaltningen blive inddraget. I de tilfælde foreslår Børnerådet, at børnene, som er fanget midt i konflikten, får et egentligt samtaleforløb i stedet for den børnesamtale, der er tilfældet i dag, skriver Politiken.

»Børnene vil gerne inddrages, men det er urimeligt at forvente, at de skal vise tillid til en helt fremmed voksen. Mange af børnene ved ikke, hvad samtalen går ud på og bliver forskrækkede og lukker sig,« siger formand for Børnerådet, Per Larsen, til Politiken.

Undersøgelsen, som er lavet på baggrund af interviews med 41 børn mellem 7 og 16 år, viser, at børnene har det godt med at blive hørt i sagerne. Selv de børn, som ikke brød sig om at komme til samtale med Statsforvaltningen, mente alligevel, at det var en lettelse at få lov at tale med nogen. Det fremgår dog også af interviewene, at det ikke er alle børnene, der forstår, hvad samtalerne skal bruges til, og hvad der eventuelt kommer videre til deres forældre. Derfor ser Per Larsen også gerne, at Statsforvaltningen arbejder på nogle klarere etiske retningslinjer.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann-Jensen (V) siger dog til avisen, at undersøgelsen bekræfter, at systemet i dag virker efter hensigten, og derfor bør børnene ikke have mere end en børnesamtale.