Børneprogrammet Ultras Sorte Kageshow vinder Emmy Award

DR Ultra høster stor pris for bedste underholdning for børn med deres tv-program, hvor børn bager i mørke.

København. Smag, lugt og føl dig frem i mørket.

Danmarks Radios børneprogram "Ultras Sorte Kageshow" får prisen som bedste underholdning for børn ved dette års International Emmy Kids Awards tirsdag aften i Cannes i Frankrig.

Det oplyser DR.

Det er første gang nogensinde, at DR løber med en Emmy for et af sine børneprogrammer. I showet bager børn kager i et mørklagt rum, og det bliver vist på kanalen Ultra, som underholder landets syv- til tolvårige.

Holdet bag programmet er overvældede over den flotte pris, siger Jonas Kryger, der er redaktør for DR Ultra, til DR.

- Vi har fået den største tv-pris, man kan, med et dansk program udviklet internt i DR og foran koncepter med gigantiske budgetter.

- Vi er så stolte og taknemmelige over for det produktionshold, som har knoklet for at opfylde den fineste af alle missioner: at inspirere danske børn til at samarbejde og hylde det uperfekte, siger han.

For femte år i træk bliver Emmy Kids-statuetterne uddelt. Og der var i alt 13 lande nomineret i syv forskellige kategorier.

Danmarks Radio har tidligere vundet Emmy-statuetter for deres dramaserier. Herunder blandt andet for "Rejseholdet" i 2002, "Nikolai og Julie" i 2003 og "Livvagterne" i 2009.

/ritzau/