»Børnene lider, når forældrenes farvelleri trækkes i langdrag«

Her er virkelig et emne, der optager danskerne.

»Så få dog sagt farvel til de børn.«

Sådan lyder rubrikken på en klumme af Berlingske-journalist Nathalie Ostrynski, der de seneste døgn har været et af de mest debatterede indspark overhovedet på sociale medier i Danmark.

I klummen skriver Nathalie Ostrynski blandt andet:

»De mest mindeværdige præstationer jeg har set i adjø-operaen? En far, der løb flere meter efter den kørende bus i en slags gakkede gangarter for at få sønnen til at grine og en anden far, der stod med tårerne løbende ned ad kinden, imens barnet så på ham fra bussen.«

Hun fortsætter:

»Når forældrenes langtrukne farvel er ufatteligt, er det fordi, at børnene ofte synes fuldstændig hamrende ligeglade med deres forældres ivrige følelsesgymnastik for øvede derude. De vender sig med et grin mod sidemanden i det øjeblik, de kommer op i bussen.«

Onsdag eftermiddag, halvandet døgn efter delingen på Facebook, havde opslaget nået ud til over 600.000 danskere med næsten 4.000 reaktioner som følge.

Mange skriver »spot on«, »godt brølt« og »super godt skrevet«, men der er også en anden lejr - en langt mere kritisk lejr.

Her er et udsnit af den bemærkning i kommentarsporet, der har skabt mest debat:

Mange danskere satte sig til tasterne, og for kommunikationsmedarbejder Anne Mette Kirk Ørskovs vedkommende endte det med et debatindlæg, der onsdag var i Berlingske samt på B.dk og vores sociale medier.

»Jeg begriber slet ikke, hvordan vores adfærd kan krænke dig? Hvis du oplever noget, der i den grad går ud over barnets tarv, og du er alvorligt bekymret, så gå til pædagogerne eller kommunen, men fri os for det alment fordømmende forældrepoliti,« skriver Anne Mette Kirk Ørskov, hvis debatindlæg - målt på kommentar og reaktioner - igen understreger, at emnet optager mange danskere.

Brugeren her er ikke helt på linje med Anne Mette Kirk Ørskov: