Børnehus sløjfer indianerfest efter klage

I Næstved vil rasende politikere »sige fra over for krænkelsessygen«, efter at børnehuset Grøften har ændret festtema.

På fredag er der fest i børnehuset Grøften – men en klage har fået personalet til at skifte tema. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag kommer børnehuset Grøften i Næstved alligevel ikke til at holde indianerfest.

Det var ellers planen, men en klage har fået personalet til at ændre indianertemaet til sommertema, skriver sn.dk.

Ifølge mediet kommer klagen fra en person, der har sin daglige gang i børnehuset, og som har følt sig stødt over temaet og ment, at der var tale om kulturel krænkelse, eller kulturel appropriation.

Ændringen fra indianerfest til sommerfest har sendt Kasper Schneider, som sidder i Næstved Byråd for Nye Borgerlige, til tasterne.

»Tror vist lige, vi skal have vendt den her i udvalget … Det stikker jo helt af,« skriver han i et opslag på Facebook og kalder det i en kommentar »et meget bekymrende niveau af censur«.

Også venstrepolitikeren Sebastian Mylsted-Schenstrøm blander sig i kommentarsporet:

»Vi skal sige fra overfor krænkelsessygen her i kommunen!«

Ifølge Grøftens daglige leder, Lene Jespersen, er børnehuset ikke færdig med at tale om emnet. Hun har aldrig tænkt over det før, fortæller hun til sn.dk:

»Jeg vil gerne have lov til at sætte mig ordentligt ind i, hvad bevæggrundene er til at føle sig kulturelt krænket over en indianerfest, før jeg selv tager stilling til, hvad jeg mener,« siger hun til mediet.

»Jeg synes, man skal være åbne over for, hvad der rører sig i tiden. Man kan ikke bare afvise det med 'vi gør som vi plejer'.«