Børnehave ramt af misbrugssag brændt ned til grunden

En børnehave i Høje-Taastrup, hvor en 14-årig i skolepraktik er mistænkt for overgreb, er brændt ned.

Børnehaven Taastruphøj brænder natten til onsdag den 31. januar 2018. Tidligt onsdag morgen er brandvæsenet fortsat i gang med slukningsarbejdet, efter at børnehaven Taastruphøj i Høje-Taastrup sent tirsdag aften brød i brand. Det skriver Ritzau, onsdag den 31. januar 2018. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Tidligt onsdag morgen er brandvæsenet fortsat i gang med slukningsarbejdet, efter at børnehaven Taastruphøj i Høje-Taastrup sent tirsdag aften brød i brand.

Børnehaven er brændt ned til grunden.

-I øjeblikket venter vi på, at brandfolkene bliver færdige med at slukke branden, så vi kan komme i gang med efterforskningen, siger vagtchef Thomas Mejborn fra Københavns Vestegns Politi kort før klokken seks onsdag morgen.

Branden sker, kort tid efter at det tirsdag kom frem, at en 14-årig dreng, der var i skolepraktik i børnehaven, ifølge kommunen havde erkendt overgreb på fem små piger i institutionen.

- Vi lægger os ikke fast på en sammenhæng, men det er selvfølgelig noget, vi tager med i efterforskningen, siger Thomas Mejborn.

Ifølge TV2 Lorry skal overgrebene være sket i selve institutionen.

Fredag 26. januar blev alle forældre indkaldt til et hastemøde af Høje-Taastrup Kommune.

Her blev forældrene orienteret om, at en af institutionens ansatte har forgrebet sig på mindst fem børn i den periode, han har været i institutionen.

Det fortalte en forælder til TV 2 Lorry tirsdag.

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at det har modtaget en anmeldelse fra Høje-Taastrup Kommune, som politiet er ved at se nærmere på.

Den mindreårige var i et praktikforløb for skoletrætte unge og skulle have været i institutionen i et halvt år.

Høje-Taastrup Kommune oplyser ifølge tv2.dk, at den 14-årige allerede i sidste uge erkendte overgrebene.

Sagen er overgivet til de sociale myndigheder, da drengen er under den kriminelle lavalder.

Politiet modtog anmeldelsen om branden tirsdag klokken 23.57.

Borgmester rystet over brand

Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), er rystet over situationen i børnehaven Taastruphøj.

»Det er nærliggende at tænke, at der er en sammenhæng. Men der må jeg sige, at det må være en politiopgave at fastslå, hvad der er sket i nat. Er branden påsat, og hvem kan det så være.«

»Samlet set er det virkelig en skrækkelig situation,« siger Ziegler til Ritzau.

Samlet set skal 50 børn i børnehavnen Taastruphøj nu omplaceres til andre institutioner, oplyser kommunen.

Forældre med børn i Taastruphøj er onsdag morgen ved at blive informeret om det praktiske i den forbindelse, fortæller Ziegler.

Onsdag fordeles børnene ud på to andre institutioner. I den kommende tid placeres børnene i to andre såkaldte reserveinstitutioner.

»Det her er nogle af de værste dage i min tid som borgmester. Det her påvirker mange mennesker.«

»Jeg kan ikke gisne om, hvad der er sket i nat. Det skal fastslås af politiet, men man kan have de tanker, man nu kan have,« siger Ziegler.

Den 14-årige dreng, som altså er mindreårig, var i praktikforløb for skoletrætte unge. Han skulle have været i institutionen i et halvt år.

Ifølge TV2 Lorry tog sagen sin begyndelse, da en af pigerne onsdag aften i sidste uge fortalte sine forældre, hvad der var sket. Dagen efter blev den 14-årige dreng konfronteret med oplysningerne.

Han erkendte at have kysset og berørt fem små piger på en »upassende« og »grænseoverskridende« måde, som kommunen formulerer det.

Til TV2 Lorry oplyser Ziegler desuden, at kommunen så sig nødsaget til at tage vare på personalets sikkerhed, efter at sagen om overgrebene kom frem.

»Der stod vagt foran børnehaven tirsdag på grund af den meget kedelige sag med overgrebene. «

»Der var brug for at tage hånd om vores personales sikkerhed, efter nogle forældre reagerede relativt vredt mod dem efter det, der er sket,« siger Ziegler til TV2 Lorry.

/ritzau/