Børn skal være mere klar til skolestart

Regeringen vil stille krav til børnene i landets daginstitutioner, så de er mere klar til at begynde i skole.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børnene i landets 4500 daginstitutioner skal fremover leve op til en række landsdækkende mål, så de er mere klar til at begynde i 0. klasse. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

- I dag formulerer daginstitutionerne selv deres pædagogiske læreplaner, og de er derfor meget forskellige. For at sikre en god skolestart skal alle børnene fremover have fælles og landsdækkende mål, siger socialminister Benedikte Kiær (K).

Hun vil sammen med sin ministerkollega i Undervisningsministeriet, Troels Lund Poulsen (V), via lovgivning stille større krav til børnene før skolestart.

- Det er etape to i læreplanerne. Barrieren fra børnehaven til 0. klasse kan være massiv. Ensartede krav skal sikre en bedre skolestart, siger han.

S: Håbløst forslag

Forslaget om landsdækkende mål, som konkret fastlægges af fagfolk og ikke ministrene, indebærer samtidig, at skolerne kan stille krav til de daginstitutioner, som ikke afleverer skoleparate børn, skriver avisen.

Tiltaget mødes med skarp kritik fra kommuner, skoleledere, pædagoger og Socialdemokraterne.

- Forslaget med bindende mål for børnene er jeg sådan set med på, men det er et fuldstændig absurd forslag netop nu, hvor kommunerne har sparet massivt på daginstitutionerne.

- Normeringen er så dårlig, at én voksen ofte skal tage sig af 20-30 børn, og så er det håbløst at afse tid til at forberede børnene på skolen, siger socialordfører Mette Frederiksen (S) til Jyllands-Posten.

/ritzau/