Børn lider af en stigende kropsforskrækkelse

Børnetelefonen modtog sidste år omkring 4000 opkald fra børn, som havde brug for at tale om krop og seksualitet. Det er langt flere, end man er vant til, fortæller chef for Børnetelefonen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn bekymrer sig i stigende grad om deres krop og seksualitet. Ud af de 36.000 opkald, Børnetelefonen modtog i 2014, handlede 4000 af dem netop om krop og seksualitet. Og det er langt flere, end Børnetelefonen er vant til. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Chef for Børnetelefonen Bente Boserup siger til avisen, at de frivillige rådgivere oplever en større kropsforskrækkelse end tidligere blandt de børn og unge, der anonymt kontakter rådgivningstilbuddet.

»De ser silikonebryster på busserne, og drengene ser store penisser på nettet og tænker, at deres egen er for lille,« siger hun.

At Børnetelefonen får et stigende antal henvendelser fra børn, som har spørgsmål omkring deres krop, overrasker ikke forsker i sexologi ved Aalborg Universitet Christian Graugaard.

»Det afspejler formentlig, at børn og unge i dag lever i et offentligt rum, der er fyldt med idealer om den gode krop, det gode køn og den gode seksualitet,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Christian Graugaard mener, at bekymringen blandt børn rejser nye krav til seksualundervisningen i folkeskolen, som i højere grad skal gøre de unge til kritiske medieforbrugere og præsentere dem for seksuel og kropslig mangfoldighed.