Børn foretrækker iPaden frem for at lege med vennerne

Sandkassen og leg med andre børn har fået skarp konkurrence fra tablets, viser en ny undersøgelse fra Børnerådet.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To ud af tre børnehavebørn vil hellere spille iPad end lege med andre børn, viser en ny undersøgelse fra Børnerådet ifølge Politiken.

Det bekymrer rådets formand, Per Larsen.

»Ingen ved, hvad det her egentlig betyder for børns udvikling. Det værste, man kan gøre, er at overlade børnene til sig selv og tænke, at det nok er fint alt sammen«, siger han til avisen.

Undersøgelse omfatter 844 børn fra 4 til 6 år i cirka 100 tilfældigt udvalgte daginstitutioner, som alle har svaret på et talende spørgeskema, og Børnerådets medarbejdere mødte ikke et eneste barn, der ikke havde prøvet at spille på en tablet – eller en iPad, som var det ord, børnene selv brugte.

Per Larsen opfordrer forældre til at foreslå børnene andre aktiviteter og ikke bruge tablets som »børnepasningsmaskine« og fremhæver, at når børnene fik tilbudt et lokkende alternativ til tabletten, nemlig en »sjov legeplads«, valgte mere end halvdelen legepladsen.

Ifølge avisen er en naturlig svaghed ved undersøgelsen, at små børn mellem 4 og 6 år vil være mere vilkårlige i deres svar og ikke kan overskue de fulde konsekvenser af svarene.

Børnerådets undersøgelse viser dog, at iPads fylder meget i de små børns liv. 60 procent siger, at de mest sidder med iPaden alene derhjemme, og 51 procent har selv prøvet at finde en film på Netflix, skriver Politiken.