Bødskov om islamist-breve: PET holder øje

Justitsminister Morten Bødskov (S) advarer om, at myndighederne kan gribe ind, hvis der opfordres til terror i breve til muslimske indsatte i danske fængsler. Islamist-gruppe vil skrive til indsatte.

Justitsminister Morten Bødskov (S) advarer om, at myndighederne kan skride ind mod islamist-breve til indsatte i danske fængsler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Den radikale danske islamist-gruppe »Kaldet til Islam«, som var ledet af den nu dræbte 34-årige danske jihad-kriger Shiraz Tariq, vil skrive breve til muslimske indsatte bandemedlemmer i danske fængsler for at få dem til at »vende tilbage til Allah«.

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil ikke direkte kommentere brevene, men han understreger dog, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) holder øje med sagen:

”Vi ved, at der er radikaliserede personer i Danmark. Derfor er PET meget opmærksom på miljøerne omkring disse personer – det gælder både inden for og uden for danske fængsler," siger Bødskov i en skriftlig kommentar. 

Han tilføjer, at PET har et tæt samarbejde med Kriminalforsorgen omkring radikalisering.

"Jeg er bekendt med, at der nu er uddannet personale i at opdage radikalisering i alle Kriminalforsorgens institutioner, svarende til ca. 90 ansatte. Hvis der bliver opfordret til terrorisme eller andre strafbare forhold i brevvekslinger, kan myndighederne gribe ind," siger justitsministeren.

Kaldet til Islam har tidligere vakt opsigt ved at kræve såkaldte sharia-zoner i København og har på det seneste gjort sig bemærket i en række videoer fra Syrien. Her opfordrede Shiraz Tariq, der også går under navnet "Abu Musa" danske muslimer til at gå i hellig krig i Syrien. Han blev angiveligt skudt gennem hovedet i det nordlige Syrien i sidste uge. 

På en martyr-video offentliggjort af Al-Qaeda gruppen ISIS hyldes Shiraz Tariq nu som en martyr.