Bodybuildere: Stein Bagger var pusher for Vestjyllands muskelmænd

Stein Bagger var et kendt ansigt i det vestjyske bodybuilder-miljø, længe inden han blev direktør for luftkastellet IT-Factory. Ifølge flere kilder solgte han doping.

Arkivfoto: Michael Altschul Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stein Bagger var et kendt ansigt i det vestjyske bodybuilder-miljø, længe inden han blev direktør for luftkastellet IT-Factory.

Det bekræfter flere kilder i fitness-miljøet overfor Dagbladet Holstebro-Struers netavis.

Fra slutningen af 80'erne og frem til 90'erne dukkede Stein Bagger op i motionscentrene i blandt andet Holstebro, hvor det var en dårligt bevaret hemmelighed, at han var leveringsdygtig i de ulovlige stoffer, der kunne få musklerne til at vokse på rekordtid.

»Jeg er stødt ind i ham flere gange herovre,« bekræfter Ditlev Nielsen, der er tidligere bodybuilder og storforbruger af anabole steroider og selv et kendt ansigt i det vestjyske bodybuilder-miljø gennem mange år.

Hvilken rolle, Stein Bagger spillede i doping-leverancerne, ønsker Ditlev Nielsen dog ikke at uddybe.

»Der er mennesker, der tjener store penge på det, som jeg ikke har lyst til at lægge mig ud med,« forklarer Ditlev Nielsen.

Men som en anden kilde fortæller til Dagbladet Holstebro-Struer:

»Miljøet var trods alt ikke større, end at folk godt vidste, hvem der kunne levere hvad. Og det var kendt, at Stein kunne levere varen.«

Lang karriere i fitness-miljøet
Flere andre medier har siden afsløringen af den svindelmistænkte it-direktør berettet om, hvordan styrketræning allerede fra en ung alder blev en del af Stein Baggers liv.

Allerede som 16-årig var han med til at starte og drive Frederiksværk Motionscenter.
Og der gik ikke lang tid, før den spinkle og blot 170 centimeter høje Stein Bagger voksede sig større og større.

Som 18-årig stillede han op i sin første bodybuilderkonkurrence og blev nummer tre.

Siden åbnede Bagger en række selskaber inden for blandt andet helsekost - blandt andet stiftede han i begyndelsen af halvfemserne firmaet Danish Pro Products ApS, der solgte bodybuilder-produkter i de danske fitness-centre - herunder store mængder ulovlige kosttilskud.

De fleste af selskaberne gik dog hurtigt konkurs igen, og med tiden slog Stein Bagger sig på it-markedet og opbyggede IT-Factory, hvorigennem han nu er sigtet for milliard-svindel.

Stein Bagger blev i morges udleveret til dansk politi. Han ankom til Københavns Lufthavn fra USA, hvor han har siddet fængslet de sidste par uger efter at have meldt sig selv til det amerikanske politi.