Bodil Jørgensen finder trøst i kirken efter ulykke

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag formiddag trillede Bodil Jørgensens mand Morten Søborg sin hustru ud fra Bispebjerg Hospital i København. Under den fire uger lange indlæggelse fandt skuespilleren trøst i sin tro.

Bodil Jørgensen må dog foreløbig blive siddende i en kørestol.

- Hun er fri for smertekateter og er nu kun på piller, og jeg trillede hende ud af hospitalet i en ny, mindre kørestol, der er mere mobil end den forrige, fortæller Morten Søborg BT.

I familiens sommerhus fortsætter den lange genoptræning efter traktorulykken, hvor hun brækkede både ribbe, kraveben og hofte. Bodil Jørgensen kan måske allerede i begyndelsen af august får lov at støtte på benene, hvis hoftebruddet heler som planlagt. Derfra kan hun måske så småt begynde at gå igen.

- Hun er god til at deale med svære ting i livet. Nok fordi hun er et meget troende menneske og som sådan tror på mirakler, siger Morten Søborg, der har kørt Bodil Jørgensen til gudstjeneste i den nærliggende Grundtvigskirken, mens hun var indlagt på Bispebjerg Hospital.

- Vi har været i kirken flere gange, og det var en stor trøst for hende, at hun har sin tro, og at hun kunne komme derover. Man kan ikke lade være med at tænke på, at der må være nogen, der holder hånden over Bodil. Og hun er selv meget lettet og taknemmelig over, at hun har klaret sig igennem så hurtigt.