Blomstrende gave fra Japan til Langelinie

København får til foråret 200 blomstrende kirsebærtræer ved Langelinie. Den glade giver er japaneren Seiichi Takaki, H.C. Andersen-ambassadør, der laver dansk wienerbrød i Japan. Grafik: Picnic under 200 japanske kirsebærtræer

En japaner, der bager dansk wienerbrød, vil give København 200 japanske kirsebærtræer. De japanske kirsebærtræer er dog ikke japanske. De er hollandske. Og der er slet ikke kirsebær på træerne. Forvirret?

Det er også langtfra en normal historie, der starter på en af Japans allerstørste brødfabrikker, der hedder Takaki Bakery. Her sidder Mr. Seiichi Takaki i direktørstolen. Han elsker vores lille danske land af hele hans store japanske hjerte og er derfor blevet udnævnt til H. C. Andersen-ambassadør.

Seiichi Takaki, der bor i Hiroshima, vil gerne give København en gave i anledningen af H. C. Andersen-året næste år. Og hvad er mere naturligt for en japaner at give end japanske kirsebærtræer? De er nemlig meget populære i hjemlandet. Her sidder man i parkerne og nyder at se træerne blomstre i flotte farver, mens familien spiser picnic på græstæppet. Brød-direktøren har derfor valgt at give København hele 200 af de japanske kirsebærtræer, som skal pryde starten af Langelinie.

Bærløse træer
»Det er fuldstændig umuligt at købe 200 japanske kirsebærtræer i Danmark, så det ser ud til, at vi bliver nødt til at købe alle træerne i Holland,« fortæller projektleder Henrik Preitzler fra Vej og Park. Henrik Preitzler fortæller, at der på trods af navnet ikke er kirsebær på kirsebærtræerne.

»Så det vil være en god idé at tag en stor picnickurv med,« siger projektleder. Projektet bliver efter alt at dømme godkendt på Økonomiudvalgets møde i dag. Træerne vil allerede stå plantet i starten af foråret.

Seiichi Takaki gør til daglig et stort arbejde for, at flere japanere kommer til at lære Danmark, dansk madlavning, danske varer og dansk kultur bedre at kende. Brød-bossen arrangerer blandt andet udstillinger og kulturelle arrangementer. I hans egen brød-virksomhed har han altid et par danske bagere, konditorer og kokke ansat, og han sender tit sine egne bagersvende på efteruddannelse i danske bagerier.