Blogger er blevet systematisk chikaneret efter kritisk artikel om lukket Facebook-gruppe

En blogger er blevet udsat for voldsom onlinemobning af en »troldehær«, efter at hun skrev en kritisk historie om den lukkede Facebookgruppe »Offensimentum«.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 7. september skrev bloggeren Karina Muriel Mimoun et kritisk opslag på sin hjemmeside, hvor hun dokumenterede, at der foregår ulovlig handel og reklame med snus på »Offensimentum«-gruppen, der på nuværende tidspunkt har over 106.000 medlemmer, hvoraf størstedelen er unge teenagere.

Siden er hun systematisk blevet chikaneret og hængt ud af gruppens medlemmer. Der er blevet bestilt mad og taxature i hendes navn, hendes hjemmeside er blevet lagt ned af dataangreb, og hun er blevet hængt ud i lukkede såvel som offentlige digitale rum.

»Knep hendes liv«, skriver en person til resten af medlemmerne i den lukkede gruppe. Det er en kommentar til et tråd, hvor Karina Muriel Mimouns privatadresse, telefonnummer og facebookprofil er blevet lagt op, så alle gruppens medlemmer kan komme i kontakt med hende.

Det nedenstående er blot et af mange eksempler på den grove onlinemobning, der er foregået.

Artiklen fortsætter under billedet.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: facebook Simon Freiesleben Hanse.

»Offenspillet«, der refereres til, er et onlinespil på hjemmesiden www.offen.dk, der drives af den samme person, der er administrator i gruppen. Spillet er i sig selv uskyldigt, men medlemmerne af gruppen lokkes altså med økonomiske fordele i onlinespillet til at chikanere Karina Muriel Mimoun.

Artiklen fortsætter under billedet.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: facebook Simon Freiesleben Hanse.

På hendes Twitterprofil deler Karina Muriel Mimoun flere billeder, der dokumenterer, at medlemmer af »Offensimentum« koordinerer chikanen af hende. Ifølge Karina Muriel Mimoun selv blev hun bedt om at komme til et møde på politistationen, da hun anmeldte chikanen, men fik at vide, at politiet ikke kunne gøre noget.

Nu har Rigspolitiet dog meldt ud, at de tager hånd om sagen, hvis det drejer sig om deciderede trusler. Det skriver DR.

På Twitter har Dansk Journalistforbund meldt ud, at de er gået ind i sagen og vil kigge på, hvad de kan gøre.

Artiklen fortsætter under billedet.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: facebook Simon Freiesleben Hanse.

Flere steder blive udtrykket »offen army« brugt af medlemmerne selv om den digitale gruppemobning, der foregår.

Det er langt fra første gang, at gruppen »Offensimentum« kommer i søgelyset på grund af medlemmernes grænseoverskridende adfærd. Tidligere er det blevet afsløret, at der blev delt nøgenbilleder af piger i gruppen uden pigernes samtykke, og at gruppen blev brugt til at planlægge og igangsætte grov, digital gruppemobning.

Det er ikke kun unge, der har været ofre for gruppens ageren. For omtrent er år siden oplevede dengang 36-årige Anja Østerby at blive svinet til af over 500 teenagere, da hun bad et medlem af gruppen fjerne et opslag, hvor hendes datter blev hængt ud.

Tidligere i år blev to elever fra Køge Handelsskole på henholdsvis 16 og 17 år anholdt efter at have skrevet, at hvis de fik »5000 likes inden klokken 14, så skyder jeg min lærer«.

En ny udvikling i sagen er, at aktivistgruppen Pulterkammerets Aktivister er blevet inviteret indenfor af »Offensimentum« for at rydde op i gruppen. Pulterkammerets Aktivister er en gruppe, der bekæmper deling af hævnporno og grov chikane på nettet, ved at kontakte forældrene til de unge, der deler og chikanerer.

I et opslag på »Offensimentum« har en moderator mandag aften opfordret brugerne til at holde sig inden for lovens rammer.

»Jeg vil gerne råde vores medlemmer til at læse denne artikel igennem for at forstå alvoren i at ytre sig indenfor lovens grænser. Offensimentum er et rum, hvor unge mennesker kan grine, græde og lave sjov med verden omkring sig uanset naturen af emnet. Det er vigtigt at forstå, at et offensivt fællesskab som Offensimentum skaber et rum, der både kan føre negative samt postitive episoder med sig,« lyder det i opslaget, der henviser til en artikel fra DR, hvor sagen om Karina Muriel Mimoun omtales.

Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar fra administratoren bag »Offensimentum«.