Blød landing efter hård uge på Fondsbørsen

Opløftet fredagsstemning på Københavns Fondsbørs efter den værste uge i flere år. Den amerikanske centralbank løftede stemningen ved at nedsætte diskontorenten.

Københavns Fondsbørs lukkede i opløftet fredagsstemning. Det toneangivende C20-indeks sluttede i plus 1,97 procent efter en rigtig hård uge. Kun medicinalvirksomheden Lundbeck måtte gå til weekend med røde tal på bundlinjen med minus 1,18 procent.

USA's centralbanks beslutning om at sætte diskontorenten ned med en halv procentenhed fik børskurserne til at stige både i USA og Europa. Stort set alle børser i Europa kunne gå på weekend i plus efter en uge med massive tab, siger analytiker Peter Possing Andersen, Danske Bank.

- Fed tog et halvt skridt i retning af en rentenedsættelse. I første omgang er det et vigtigt signal om, at man vil gøre noget ved de problemer, der har været. Men om det har løst problemet, vil vi først se i løbet af næste uge, siger han.

Centralbanken rørte altså ikke ved den styrende rente i denne omgang. Peter Possing Andersen vurderer, at centralbanken gemmer en egentlig rentenedsættelse som "et sidste skud i bøssen."

/ritzau/