Blev ludoman af medicin

Medicin mod Parkinsons Sygdom gav bivirkninger for over 300.000 kr.

Arkivbillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen

En 47-årig iraner fra Vejle har mistet alt på grund af en bivirkning ved den medicin, han fik ordineret for Parkinsons Sygdom. Medicinen gør nemlig patienter til ludomaner - eller kleptomaner. Det fortæller TV SYD.

- Bivirkningen er veldokumenteret - og den rammer mellem seks og otte procent af de Parkinsons-patienter, som får medicinen, siger læge Arne Møller, Århus Universitetshospital, til TV SYD.

Den nu 47-årige Kambiz Majzobi sidder i dag tilbage med en gæld på over 300.000 kr. Hans familie er splittet, og han har fået det værre med sin Parkinsons sygdom efter at han er trappet ud af medicinen med den fatale bivirkning.

- Jeg spiller ikke mere. Ikke så meget som en lotto-kupon. Jeg hader spil, siger Kambiz Majzobi til TV SYD.

Selv om det er dokumenteret, at det er en bivirkning ved medicinen, der har fremkaldt ludomanien, kan den 47-årige ikke få erstatning. Loven om patientforsikring giver kun mulighed for erstatning ved fysisk skade - ikke ved psykisk skade.

Medicinen har rigtig god effekt på de rystelser, som patienter med Parkinsons sygdom generes af. Men for en lille grupper har den en fatal bivirkning. Nogle bliver ludomaner, andre kleptomaner eller udvikler hyperseksualitet.

Kambiz Majzobi fik medicinen, Sifrol, fra 2002. I løbet af kort tid blev han dybt kriminel for at skaffe penge til spillelidenskaben. Kriminaliteten kulminerede med røverier mod en spilleklub i Vejle og en bank i Kolding i maj 2004.

Først i 2006 blev han trappet ud af medicinen. Politiet i Vejle bekræfter, at han ikke har begået strafbare forhold efter at være trappet ud af medicinen.

- Når vi fortalte om bivirkningen dengang, var der ingen, der rigtig troede på det, siger læge Arne Møller. Derfor er det vigtigt at informere om den bivirkning, så vi kan få stoppet folk, før de mister familie og job.

I dag står der en advarsel risikoen for ludomani på indlægssedlen til medicinen.