Blev du snydt? Her er årets aprilsnar-historier

Prins Henrik får sin egen mønt, Bornedal skal instruere ny serie, og DBU vil lade en kvinde afløse Morten Olsen. Traditionen tro vrimler det med snydehistorier.

Ekstra Bladet skriver, at prins Henriks kontrafej kommer til at pryde de nye 20-kroner, som Danmarks Nationalbank sender på gaden i anledning af dronningens 75 års fødselsdag senere på måneden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er 1. april, og dermed skal man passe på med ikke at snuble i en af de mange aprilsnar-historier, der fylder mediebilledet. Her er en række historier, som ikke holder vand.

Ekstra Bladet skriver, at prins Henriks kontrafej kommer til at pryde de nye 20-kroner, som Danmarks Nationalbank sender på gaden i anledning af dronningens 75 års fødselsdag senere på måneden.

BT beretter, at Ole Bornedal skal stå i spidsen for en ny TV-serie om drabet på den danske konge Erik Klipping. I den forbindelse nedsættes et kontroludvalg, der med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), i spidsen skal sikre, at serien ikke bliver ligeså kontroversiel som Bornedals »1864«.

»Monrad blev gjort til en gal mand og dybt usympatisk. Så jeg tør da slet ikke tænke på, hvad Ole Bornedal kan finde på at gøre ved Erik Klipping,« siger Pia Kjærsgaard til avisen.

Ifølge Berlingske tyder alt på, at Morten Olsen afløses af en kvinde som træner for det danske fodboldlandshold.

»Vi kan ikke se nogen som helst grund til, at der ikke skulle være en kvindelig landstræner for herreholdet,« siger Nina Groes, direktør i Kvinfo, til avisen.

Læs også: Kvindelig toptræner afløser Morten Olsen

Politiken fortæller, at Dansk Sprognævn i kølvandet på komma-debatten overvejer at gøre det valgfrit at bruge den engelske eller den danske metode til at angive tusinder og decimaler.

Øjeblikkeligt stop for stavgang

Det er ikke kun aviserne, der forsøger at narre danskerne. Flere organisationer og virksomheder er også med på spøgen.

Gigtforeningen opfordrer til et øjeblikkeligt stop for stavgang, fordi ny forskning viser, at motionsformen skader dyrelivet.

»Det går ud over blandt andet muldvarpe, der i områder med mange stavgængere har svært ved at formere sig, ligesom regnorme graver sig alt for langt ned i jorden, hvor de ikke gør nogen gavn. Der har desværre også et konkrete eksempler på, at et jordegern har fået et gok i nøden af en stav,« siger Gigtforeningens direktør, Lene Witte, i en pressemeddelelse.

Boligsiden oplyser, at man som noget helt nyt har oprettet et ulveindeks, der afslører ulvens indflydelse på boligmarkedet.

»Vi har oprettet Boligsidens Ulveindeks, hvor vi løbende holder aktuelle salgspriser op i mod ulveobservationer i området. Det er vigtigt at følge med i ulvens direkte påvirkning af boligmarkedet,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

Droner fra Netto

Butikskæden Netto fortæller i en annonce i Berlingske, at man til sommer går i luften med dronelevering.

»Du bestiller online, indtaster din adresse og dronen leverer dine varer. Nemt, bekvemt – og 24 timer i døgnet,« lyder det fra kæden, der samtidig oplyser, at der etableres droneplatforme på alle Netto-bygninger.

Nettos annonce i Berlingske 1. april. Fold sammen
Læs mere