Blev du snydt af pressen 1. april?

Læs, hvilke historier du absolut ikke kan stole på i dag.

Frederik Fetterlein optræder i BTs muntre aprilsnar om et nyoprettet skattely på Oslobåden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er masser af mærkelige nyheder hver dag på nettet og i din daglige avis. Men lige netop i dag har mærkværdighederne lige fået en tand ekstra. Det er nemlig 1. april, dagen hvor alle nyhedsmedierne prøver at få dig til at plumpe i med begge ben og tro på et eller andet vanvittigt. Men frygt ej: Her kan du se, hvor og hvordan de danske medier prøver at snøre dig i dag.

Råbjerg Miles vandren skal stoppes
Í dagens Berlingske og her på b.dk kan man læse historien om EU, der vil have sat en stopper for vandreklitten Råbjerg Miles vandring mod vest, inden den med sine 15 årlige vandremeter helt forlader det udpegede Natura 2000-område, hvor den gerne skulle befinde sig.

Hvis Danmark ikke "får styr på vandreklitten" (som skal skovles på plads ved håndkraft), vil der blive indført sanktioner, der kan betyde, at vi ikke længere må markedsføre den som en seværdighed.
Læs EU vil stoppe Raabjerg Mile - og se blandt andet læsernes kreative forslag til, hvordan man også kunne løse problemet.

Download app og aflyt andres mobilsamtaler
På side 3 i Politikens Viden-sektion finder man historien om den fantastiske smartphone-app StreetEar, der kan bruges til at aflytte andres mobilbrugeres telefonsamtaler via bluetooth. Applikationen kan spore andre bluetoothtelefoner indenfor 10-20 meters radius, og derefter kan man i ro og mag koble sig på og lytte med. Historien blev også offentliggjort på Politiken.dk den 1. april kl. 00.01.
Her er artiklen fiffigt ledsaget af en webtv-indslag, hvor Politikens spilredaktør Thomas Vigild tester den kontroversielle spion-app på Strøget og lytter med på mere eller mindre intime samtaler.


Oslobåden bliver flydende skattely
På bt.dk afsløres det, at Oslobåden ”Pearl Seaways” skal omdannes til et flydende luksuslejlighedskompleks, som skal fungere som et flydende skattely, idet båden vil opholde sig i internationale farvande det meste af tiden. Og blandt de allerede interesserede købere er naturligvis den tidligere danske tennisstjerne Frederik Fetterlein.

- Jeg er blevet træt af de stramme danske skatteregler og har egentlig savnet livsstilen fra Monaco med kasino, drinks og vandet tæt ved. Desuden er jeg vild med, at min familie, venner og det københavnske natteliv kun er en kort helikoptertur væk, udtaler Fetterlein til bt.dk. Læs artiklen om den fede fidus her.

Kessler skærer sin finger af
På sportssiderne i samme avis – og på sporten.dk – kan man læse, at stjernebokser Mikkel Kesslers indædte kampvilje og dedikation nu fører til, at han endelig har taget beslutningen om at fjerne sin finger permanent. Fingeren har længe været et problem for Kessler efter et langt bokseliv med tunge slag, og nu er det slut.

- Den norske bokser Ole Klementsen fik også fjernet sin finger, og efterfølgende blev han europamester, udtaler den sejrslystne bokser til avisen, som også kan bekræfte, at Kesslers kamp mod Allan Green 19. maj ikke er i fare: Allerede i morgen vil Kesslers finger være fjernet af en kirurg. Læs artiklen her.


Villy Søvndal har et hemmeligt rygerum
På side 16 i Ekstra Bladet afsløres det, at Villy Søvndal har fået indrettet et hemmeligt rygerum i Udenrigsministeriet. Og det er ikke bare en beskeden rygekabine som Lars Løkkes, men et helt kontor på 30 kvadratmeter med designermøbler og vaskbare og smudsafvisende paneler.

Afsløringen ledsages af en helsides-grafik, der i detaljer viser udsugningsristenes placering i loftet og de kraftige ventilatorer, flankeret af en rygende Villy.
Og prisen for ”Villy’s Smoke Room”? 274.500 skatteyderbetalte kroner.


Derfor trak Jean Michel sig fra X Factor

Ekstrabladet.dk giver forklaringen på, hvorfor Jean Michel trak sig fra X Factor: Årsagen er, at han skal være den ene af de tre nye dommere i programmet, når DR relancerer showet til næste år – uden Blachmann og Pernille Rosendahl i dommersæderne. Og derfor måtte Jean Michel trække sig, selvom han var på "klar finalekurs". Man må nemlig ikke være dommer i X Factor, hvis man er tidligere vinder, skriver ekstrabladet.dk. Læs artiklen her.

Slut med tomme kirker
Kristeligt Dagblad skriver, at præster på Lolland-Falster nu skal resultatlønnes efter hvor mange mennesker, de kan trække ind i kirken - for at komme de tomme kirker og aflyste gudstjenester til livs.

- Nu må præsterne trække i arbejdstøjet og bevise deres værd. Kirkens opgave er alt for vigtig til, at vi blot kan lade stå til, siger biskop Steen Skovsgaard. Læs artiklen her.

Kirkeminister Manu Sareen (R) hilser ideen velkommen og forestiller sig en ordning, hvor præsten får 100 kr. per kirkegænger.

Skoleuniformer i Esbjerg
Jydske Vestkysten skriver, at kommunalpolitikerne fra Venstre og Socialdemokraterne har besluttet at indføre skoleuniformer på samtlige kommunalt ejede folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Begge partier ønskede dog, at uniformen skulle have farven af deres eget parti, så når det nye skoleår starter til august, lyder kompromisløsningen, at skoledrengenes uniformer skal være blå, mens pigernes bliver røde. Læs artiklen her.