Blank forside - Pakistan censurer artikel om Bin Laden

Forsiden på weekendens internationale udgave af The New York Times er blevet censureret i Pakistan. En historie om forbindelser mellem Pakistan og Osama Bin Laden er erstattet af blankt papir.

Forsidehistorien i weekendens udgave af International New York Times manglede i Pakistan. Blandt andet ansvarshavende redaktør for Mashable Jim Roberts undrede sig og lagde dette billede op på sin Twitter-konto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Roberts/Twitter

I stedet for weekendens topnyhed har pakistanske læsere af avisen International The New York Times lørdag fået en stor blank firkant. To tredjedele af forsiden er nemlig blevet censureret af Pakistan uden avisens vidende. Det skriver Bloomberg lørdag.

Artiklen, som pakistanerne ikke må få del i, fortæller, at den pakistanske regering beskyttede Talibans styrker. Artiklen er et uddrag af Times-reporteren Carlotta Galls nye bog, som skal udkomme i næste måned. En bog, hvori hun undersøger forbindelserne mellem Pakistan og Osama Bin Laden.

Men i stedet for artiklen ses et klokkeklart, kridhvidt billede - eller mangel på samme - på den censur, der endnu foregår i nogle lande.

Times' partner har censureret

Til Bloomberg fortæller Times' talsperson, Eileen Murphy, at artiklen er blevet fjernet af den pakistanske partner, som trykker avisen i landet. Men uden The New York Times vidste det. Eileen Murphy forklarer til Bloomberg, at Times aldrig ville udøve selvcensur, men at deres partnere i nogle lande, nogle gange er sat under pres.

Carlotta Gall lagde lørdag morgen et billede ud på Twitter af den manglende forside ved siden af forsiden, som den skulle have set ud sammen med teksten »Breakfeast in Islamabad«. 

Flere andre brugere på Twitter har lagt undrende tweets op, blandt andet Sherry Rehman, politiker, politisk journalist og tidligere ambassadør for Pakistan i USA.

Og freelancejournalist i Pakistans hovedstad, Islamabad, Quasim Nauman lagde to billeder op: Ét af avisen med indhold og avisen uden.

Også den ansvarshavende redaktør for det britisk-amerikanske nyhedssite Mashable, Jim Roberts, reagerede på censurenTwitter.