Blæsevejret generer fortsat de store broer

Vindfølsomme køretøjer frarådes torsdag aften af passere Storebæltsbroen og Øresundsbroen indtil klokken henholdsvis 20.00 og 22.00. Vindstød af storstyrke ventes at ramme Nordvestjylland i løbet af natten og morgentimerne.

Selv om tvillingestormene Dagmar og Egon for længst har mistet pusten over landet, så vil vejrguderne dog ikke stoppe med at sende kraftige vindstød ind over Danmark.

Det går blandt andet ud over trafikken på de større broer som Storebæltsbroen og Øresundsbroen. På Storebælt frarådes fortsat kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af den kraftig blæst, og varslet forventes først ophævet klokken 20.00 torsdag aften.

Vindfølsomme køretøjer frarådes ligeledes at passere Øresundsbroen i begge retninger frem til klokken 22.00.

Storebæltsbroen blev torsdag morgen lukket to gange på kort tid efter færdselsuheld. Første gang Storebæltsbroen blev lukket var cirka klokken 9.30, da en trailer var væltet. Omkring en time senere skete det samme så igen. Begge gange blev broen kortvarigt lukket, mens der blev ryddet op.

Blæsevejret slipper heller ikke det vestlige Danmark sådan lige. Torsdag aften har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendt et varsel for vindstød af stormstyrke i den nordvestlige del af Jylland gældende fra midnat.

DMI forventer stormende kuling fra sydvest med vindstød af storm eller stærk storm med 24-29 meter i sekundet.

Vindstød af stormstyrke kan ifølge DMI medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre vejstrækninger. Der er desuden stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Den voldsomme blæst ventes at løje af frem mod weekenden.