Blærerøvsblad: Danmark blandt de bedste steder i verden

Det britiske livsstilsmagasin Monocle har vurderet Danmark ud fra en række parametre og konkluderer: Det kan ikke være meget bedre.

ARKIVFOTO. Nyhavn på en sommerdag Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er blandt de bedste steder at være i hele verden. Så ved vi det!

I et 36 siders tillæg i december roser det britiske livsstilsmagasin Monocle Danmark for at være et fantastisk sted. Og hvis danskerne skulle have ondt af sig selv, er der kun ét at gøre: Hold op med det, lyder konklusionen.

Det er tre af Monocles redaktører, som i løbet af september har været i Danmark. Udover at rejse rundt i landet og danne sig indtryk, har redaktørerne talt med en række kunstnere, akademikere og erhvervsledere. Lige fra direktøren i Københavns Lufthavn, Carsten Nolan, til jazzpianisten Niels Lan Doky.

Det lykkeligste land

Og magasinets redaktører er gået grundigt til værks. De har analyseret Danmark ud fra en række parametre som økonomi, transport, kunst og kultur.

"Danmark topper hver gang i undersøgelser som det lykkeligste land i verden, så danskerne har en masse at være glade for, også selv om der er finanskrise. Det har aldrig set bedre ud for Danmark, skriver magasinet.

I sommer kårede  Monocle Helsinki som verdens bedste by at leve i. På anden pladsen kom Zürich, og på en tredje plads København. Monocle roser Helsinki for urban nytænkning og for modet og evnen til at virkeliggøre sine mål.