Bladtegnerformand: Vi vil bare gerne tegne

Bladtegnere skubbes forrest i kampen mod ekstremisme, siger formanden for Danske Bladtegnere i kølvandet på det seneste døgns skudattentater i København. Dansk Journalistforbund understreger vigtigheden af fri og åben dialog.

Mogens Blicher Bjerregård under årets uddeling af Cavling-pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tegnere er med det seneste døgns to skudepisoder i København igen kommet i fokus.

Og hos foreningen Danske Bladtegnere tager formand Lars Refn skarp afstand fra terrorhandlingen, der har kostet to mænd livet og såret fem politibetjente.

»Vi har som bladtegnere oplevet at være blevet skubbet forrest i kampen mod ekstremismen. Vi ønsker blot at kunne udføre vores arbejde,« siger Lars Refn i en pressemeddelelse.

Hos Dansk Journalistforbund ser formand Mogens Blicher Bjerregård skyderierne som angreb på demokratiet og understreger i en pressemeddelelse vigtigheden af en åben dialog:

»Det er et alvorligt angreb på vores frie samfund, at det skal være forbundet med livsfare at holde debatarrangementer. Vi vil have et samfund, hvor vi har en fri og åben dialog, for det er sådan, vi udvikler vores demokrati,« siger Mogens Blicher Bjerregård.

Formanden for bladtegnerne opfordrer til at værne om frihedsværdier i situationer som denne.

»Jeg håber, at alle ser gruen i at bruge terroren i et åbent samfund og i stedet slår ring om vores frihedsværdier,« siger han.