Blålyn hentet af Rullemarie

Medarbejdere på varmeværk fik sig en forskrækkelse.

Medarbejderne på Vemb Varmeværk fik sig en forskrækkelse, da de i går lidt over kl. 12 fandt et blålyn, som militæret bruger som øvelsesgranat, i noget buskads ved værkets olietanke, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern torsdag.

Medarbejderne kontaktede landbetjent Verner Nielsen, som igen straks ringede efter sprængningseksperter fra Skive.

- Vi turde ikke tage nogen chancer, så jeg tilkaldte beredskabet fra Skive, som kom med Rullemarie. Kanonslaget var stadig aktivt, så det kunne springe af. Et kanonslag er godt nok ikke så farligt som en krysantemumbombe, men det er alligevel farligt, hvis det sprænger i hånden. Så ryger der i hvert fald nogle fingre, siger Verner Nielsen.

Politiet har ingen spor af gerningsmænd. Men varmemesteren har fortalt politiet, at der var lød mange kanonslag nytårsaften:

- Det tyder på, at der har været en del ulovligt fyrværkeri i omløb, og vi har også fundet rester af sprængte kanonslag i området omkring varmeværket, siger Verner Nielsen.

Der var tapet en gammel mobiltelefon til kanonslaget, mobilen havde dog ikke forbindelse til krudtet.

På Vemb Varmeværk fortæller varmemester Bent Follesen, at det var værkets medarbejder Ole Baarstrøm, der under oprydning efter nytårsaften fandt blålynet.

I løbet af en time ankom ammunitionsrydderne fra Skive Kaserne og sendte Rullemarie af sted.

Rullemarie skilte mobiltelefonen og blålynet ad, for ifølge Bent Follesen ville eksperterne ingen chancer tage.

Først derefter gik de hen og samlede tingene op, og mobiltelefonen blev overdraget til politiet.

Kilde: Dagbladet Ringkøbing-Skjern