Blå Kors deler julegaver ud til udsatte familier

Udsatte familier i Danmark kan se frem til at modtage en udstrakt hånd fra Blå Kors Danmark, som er klar til at hjælpe godt 250 familier over julen.

Familier med færre midler skal også have nyde godt af julehyggen. Blå Kors Danmark er klar til at yde hjælp til godt 250 familier, som af den eller anden årsag ikke har råd til forsøde højtiden med lidt ekstra godt.

Julehjælpen består af et gavekort på 400 kroner til køb af dagligvarer i Netto, Føtex eller Bilka samt et gavekort på 200 kroner til køb af julegaver i en af Blå Kors’ genbrugsbutikker.

»Vi har i de senere år fået flere og flere henvendelser fra udsatte familier om hjælp til jul. Derfor har vi valgt at udvide vores julehjælp med et gavekort til dagligvarer ud over gavekortet til Blå Kors’ genbrugsbutikker, så der kan blive råd til lidt ekstra for de fattige familier i juledagene,« siger Blå Kors Danmarks generalsekretær, Christian Bjerre.

Kriteriet for at modtage julehjælpen er, at familien skal have mindst ét hjemmeboende barn, og at mindst én af forældrene er på overførselsindkomst, oplyser Blå Kors Danmark.

»Mange, som ringer, har haft et langt sygdomsforløb og været på kontanthjælp i mange år. Samtidig har de to-tre børn at tage sig af. Vi har for eksempel fået henvendelse fra en enlig mor, som var på flugt fra sin voldelige mand og er flyttet flere gange. Hun har ikke mulighed for at give sin børn den samme jul som andre,« siger sekretær i Blå Kors Danmark Ulla Britt Jensen, der administrerer julehjælpen.

Blå Kors er en kirkelig og social organisation, som tilbyder støtte og rådgivning og behandling til alkoholafhængige og deres familier. Organisationen blev stiftet i 1895.