Bisonokser lokker 80.000 turister til Bornholm

Massevis af turister er draget til Bornholm over sommeren for at se solskinsøens sjældne bisoner.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bornholm har 13 vilde bisonokser. De bor i skoven Almindingen, og turisterne er strømmet hertil over sommeren, skriver tv2.dk.

Hele 80.000 mennesker har besøgt skoven fra 1. juni til 20. august, og særligt i juli og august har bisonerne været en af Danmarks mest populære turistattraktioner. Ifølge Naturstyrelsen var der mange dage, hvor flere end 1.000 turister lagde vejen forbi skoven.

»Folk kommer langvejs fra for at opleve den sjældne europæiske bison, som kun få før har været i nærheden af. Mange er tiltrukket af det lille gys ved at bevæge sig rundt i indhegningen, hvor skovens kæmper går frit omkring i terrænet,« siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen på Bornholm til tv2.dk.

I 2012 blev syv bisonokser sat ud på et indhegnet område i skoven, og siden er familien forøget, så der i dag er 13 okser at se.

Ifølge Naturstyrelsen går bisonokserne tæt på turisterne, især hvis man kommer i bil. Der er ingen tegn på, at de mange turister genererer okserne, men det er vigtigt, at de ikke vænner sig for meget til mennesker, så de fortsat er vilde dyr, forklarer Søren Friese.