Biskopper vil sikre kvindelige præster ligestilling

På et biskopmøde i starten af det nye år kommer kvindelige præsters arbejdsvilkår på dagsordenen. Biskopper skal blandt andet se på ligestilling mellem kønnene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets biskopper tager nu sagen om mobning af kvindelige præster op på højeste niveau. Biskop Karsten Nissen vil sikre fuld ligestilling mellem mandlige og kvindelige præster.

Derfor tager han problemstillingen op på et bispemøde, der finder sted den 3. - 4. januar i København. Her skal biskopperne drøfte en ny undersøgelse, som Politiken har lavet, og som afslører massiv mobning af de kvindelige præster.

- Samtidig vil biskopperne tage stilling til eventuelle tiltag, der kan sikre et godt samarbejde, gensidig respekt og fuld ligestilling mandlige og kvindelige præster imellem, oplyser biskop Karsten Nissen fra Viborg i en pressemeddelelse.

17 procent af de kvindelige præster føler sig udsat for kønsdiskrimination fra deres mandlige kolleger, men også fra menighedsrådene, som ansætter præster.

Det fik lørdag Roskilde-biskop Jan Lindhardt til at skrive til præsterne i Roskilde Stift og bede dem indberette eventuelle episoder.

/ritzau/