Biskop om homobegravelse: »Meget beklagelig sag«

Præsten, der nægtede at begrave en lesbisk kvinde, skal sende en skriftlig redegørelse til biskop i Aalborg Stift i dag.

Biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, under en prædiken i Budolfi Kirke i Aalborg. Han kalder sagen om præsten, der afviste af begrave en lesbisk kvinde, for en »uheldig og meget beklagelig sag«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Biskop Henning Toft Bro fra Aalborg Stift er nu gået ind i sagen om præsten, der for 14 dage siden nægtede at begrave en 74-årig lesbisk kvinde.

- Det er en uheldig og meget beklagelig sag,som jeg tager dybt alvorligt, siger biskop Henning Toft Bro, der oplyser, at han fik kendskab til sagen i mandags.

- Medlemmer af den danske folkekirke har ret til en kirkelig begravelse med medvirken af en sognepræst. Jeg har derfor bedt den pågældende præst sende en skriftlig redegørelse i dag. Derefter vil jeg afgøre, hvad der skal ske.

Hvilke sanktioner kan komme på tale?

- Der kan blive tale om en advarsel, en tjenstlig påtale eller en irettesættelse. Men det bliver mellem ham og mig, for herefter overgår det til at være en personsag, og dem må jeg ikke udtale mig om, forklarer Henning Toft Bro.

Har der tidligere været kontroversielle sager med den pågældende præst?

- Ikke mig bekendt.

Den 74-årige lesbiske kvinde var medlem af folkekirken og levede i registreret partnerskab med en 80-årig kvinde. Men uanset medlemskab af folkekirken eller ej er folkekirken begravelsesmyndighed for alle danskere uagtet trosretning, seksuel observans eller andet.