Biskop: I har begge skilsmisser tæt på

Biskop Norman Svendsen talte uden omsvøb til brudeparret. I har begge haft skilsmisser tæt inde på livet, sagde han. Husk at sige ja/oui til hinanden hver dag.

Det var en direkte tale, biskop Erik Norman Svendsen holdt for brudeparret i Møgeltønder Kirke. Både Joachims skilsmisse og Marie Cavalliers opvækst som skilsmissebarn blev nævnt, ligesom biskoppen forberedte parret på, at der vil komme grå og triste dage. At de ikke kun vil møde sympati, men også smålighed og misundelse.

- Der vil også være grå og triste dage, og dage, der af den ene eller anden grund vil være svære at komme igennem. I vil ikke blot møde sympati og hengivenhed, men sikkert også smålighed og misundelse. Alle oplever det på forskellige planer i tilværelsen. De kongelige er ingen undtagelse, tværtimod, sagde Erik Norman Svendsen.

Han mindede om, at parret har mødt hinanden i en moden alder og derfor tænkt sig godt om, før de besluttede at sige ja.

- I har begge på hver sin måde haft skilsmisser tæt inde på livet, og I har været forelsket i andre, før I mødtes. Prins Joachim har fra sit tidligere ægteskab to dejlige sønner: prins Nikolai og prins Felix, som også er med i dag. Jeres ja til hinanden omfatter også et ja til de to, som en vigtig del af jeres fællesskab. Det er for jer, som for mange andre par i dag således, at når man mødes i jeres alder, følger der nogen gange børn med ens elskede.

Han opfordrede de nygifte til at gentage deres ja til hinanden hver dag. Hver dag vise, at de vil hinanden både på store og små måder.

- Det behøver slet ikke altid blive formet i ord, men kan udtrykkes i øjnenes glans, i et smil, et kys eller kærtegn. Men naturligvis også i ord. Der er krise i et forhold, hvis man ikke taler, men kun råber af hinanden. Så uanset om I gør det på fransk eller dansk, så glem ikke hver dag at sige ja/oui til hinanden, sagde han.

/ritzau/