Biskop har familie boende i Strandvejsboliger bestyret af egne præster: »Moralsk og etisk problematisk«

To præster fra Københavns Stift bestyrer en ejendom, hvor Københavns biskop Peter Skov-Jakobsens har familie boende. Præsterne er ansat under biskoppen. Derfor kan præsterne have været under pres, mener ekspert.

Denne bygning på hjørnet af Strandvejen og Callisensvej ejes af en fond, der bestyres præster i Københavns Stift. Samtidig bor biskoppens datter og ekskone i ejendommen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Google Street View
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsens datter og ekskone bor i en attraktiv ejendom, som er bestyret af præster ansat i Københavns Stift og underordnede til Peter Skov-Jakobsen.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ejendommen ligger på hjørnet af Strandvejen og Callisensvej nord for København og beskrives som »eftertragtet«.

Den er ejet af fonden »P.C. Ibsens sønners legat«, og de to præster, som Peter Skov-Jakobsen i sin egenskab af biskop til daglig fører tilsyn med, sidder i fondens bestyrelse, skriver avisen.

Kristeligt Dagblad har kontaktet de to bestyrelsesmedlemmer, som ifølge avisen ikke har nogen kommentarer til artiklen. Biskop Peter Skov-Jakobsen afviser at være involveret i tildelingen af lejligheder.

Kurt Klaudi Klausen, som er professor i offentlig forvaltning på institut for statskundskab på Syddansk Universitet, mener ifølge avisen, at det er »moralsk og etisk problematisk«, at de to præster tilsyneladende har været involveret i tildeling af lejligheder til deres egen biskops datter og ekskone.

»Der er et personsammenfald her, som ser meget uheldigt ud, og det skal man som embedsmand, herunder biskop og præst, holde sig fuldstændig fri for. Der må ikke kunne stilles spørgsmål ved, om der er foregået noget, som kan minde det mindste om korrupt adfærd,« siger Kurt Klaudi Klausen til Kristeligt Dagblad.

Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, har fået endnu en dårlig sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Hans vurdering er, at præsterne kan have følt sig under pres – eventuelt indirekte. Derfor er det et problem, mener professoren.

Historien kommer efter en anden dårlig sag for biskoppen og Københavns Stift.

Berlingske kunne i weekenden afsløre, at den øverste ledelse i Folkekirken i København i flere år har været advaret om, at en centralt placeret ledende medarbejder i Vor Frue Kirke for år tilbage krænkede et barn seksuelt.

Peter Skov-Jakobsen modtog i 2014 detaljerede advarsler, men afviste at gribe ind og tage affære med henvisning til, at sagen var anmeldt til politiet. Men sagen var forældet, og personens ansættelse fortsatte.