Biskop hædres for indsats for homovielser

Arrangørerne bag Aarhus Pride hædrer biskop Kjeld Holm for hans indsats for at bane vejen for homovielser i folkekirken.

Arkivfoto. Stig Elling og Steen Andersen var det første homoseksuelle par, som blev viet i en dansk kirke. Det skete 15. juni 2012 i Frederiksberg Kirke. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den aarhusianske biskop Kjeld Holm er modtager af årets Aarhus Pride-pris 2014. Det oplyser arrangørerne bag Aarhus Pride, der lørdag afholdes for tredje gang.

Aarhus Pride-Prisen gives til en aarhusianer, der har gjort noget for miljøet for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner i Aarhus.

Prisen gives til Kjeld Holm for hans »lange og utrættelige arbejde« for homovielser i Danmark.

»Det er i mange henseender Kjeld Holms fortjeneste, at Danmark i dag har en ægteskabslovgivning, der giver lige rettigheder til hetero- og homoseksuelle,« skriver Aarhus Pride i pressemeddelelsen.

»Det har gang på gang givet genlyd i medierne, når Kjeld Holm er gået i åben diskussion med siddende ministre og egne kolleger om homoseksuelles ret til at få et kirkeligt vielsesritual,« hedder det i begrundelsen.

»Samtidig har Kjeld Holm været vedholdende i sin kamp for at få danske politikere til at tage ansvar i sagen, så den ikke bare forblev et internt kirkeligt anliggende, men blev en ligestillingsdebat, som både Folketinget og befolkningen skulle tage stilling til,« skriver Aarhus Pride.

Prisen overrækkes af en anden aarhusianer, skatteminister Morten Østergaard (R) på Officerspladsen i Aarhus lørdag 24. maj klokken 16.30. Aarhus Pride-medaljen er designet af guldsmed og designer Mads Heindorf, der blandt andet har kreeret smykker til Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik.

Aarhus Pride indledes med en parade, der starter på Store Torv klokken 12 og ender på Officerspladsen ved siden af Musikhuset klokken 14, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S) holder den officielle åbningstale.

Op mod 2.500 mennesker ventes at deltage i festlighederne.