Biltyve vil have tyske autoer

Halvdelen af de biler som stjæles herhjemme, og aldrig bliver fundet igen, er tyske. Det fremgår af en opgørelse fra Forsikring og Pension.

Et eksklusivt bilmærke som Mercedes går som varmt brød i blandt andet Rusland. Derfor er Mercedes-biler blandt de mest stjålne biler herhjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: DaimlerChrysler AG

Ejere af tyske biler kan godt finde hængelåsen frem og passe godt på køretøjet. Omkring halvdelen af alle stjålne biler, som aldrig dukker op igen, kommer nemlig fra tyske autofabrikker.

- En af grundene til, at tyvene går efter de tyske biler, kan være, at tyske biler står for kvalitet og grundighed og dermed er nemme at afsætte på markederne i eksempelvis Rusland og Mellemøsten, siger konsulent i Forsikringsoplysningen, Christian Skødt.

De fem tyske bilmærker VW, Mercedes, Opel, BMW og Audi udgør 49 procent af biler, der forsvinder fra jordens overflade.

Bilens farve har også betydning for om biltyven går efter netop din bil. De mest ”populære” farver er sort og blå. Og er man bilejer i København og Aalborg er bilen så godt som stjålet før den er købt. Byerne topper listen over steder i Danmark, hvor der stjæles flest biler.

Opgørelsen viser dog også en positiv udvikling. Antallet af stjålne biler, der aldrig dukker op igen, er faldet meget de senere år. Sidste år forsvandt 708 biler, mens tallet var 936 året før.

- Bilparken bliver nyere herhjemme i takt med, at danskerne har flere penge til rådighed. Og med nyere biler følger også bedre tyverisikring. Det kan være en af grundene til, at antallet af forsvundne biler er faldet, siger Christian Skødt.