Biljagt med 100 kilometer i timen gennem Aarhus

Tre formodede indbrudstyve forsøgte at stikke af fra politiet i Aarhus. Bilen forulykkede efter en biljagt i høj hastighed, hvorefter politiet anholdt to mænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østjyllands Politi anholdt tidligt torsdag morgen to 36-årige mænd efter en hæsblæsende biljagt gennem Aarhus med omkring 100 kilometer i timen.

Kort før klokken 05 blev politiet kaldt ud til et indbrud på Idrætshøjskolen på Vejlby Centervej i Risskov, og her blev en patrulje med opmærksom på en mistænkelig bil med tre personer, hvor der blandt andet lå en maske på bagsædet.

Betjentene besluttede sig for at tale med de tre personer, men bilen forsøgte at stikke af fra ordensmagten. Det førte til en biljagt gennem Aarhus ad Grenåvej, Vejlby Centervej, Skolevangs Alle, Skovagervej, Asylvej, Grenåvej, Møller Meyers Vej og til Bryggervej. På Bryggervej kørte bilen med de formodede indbrudstyve galt, da føreren ramte ind et vejskilt og et hegn ved et vejarbejde.

Men her stoppede jagten ikke. De tre personer stak efter uheldet af til fods.

En gerningsmand blev dog kort efter anholdt tæt ved bilen, mens der skulle en hundepatrulje til for at finde en af de andre gerningsmænd, der havde gemt sig under en presenning i en villahave ved Grenåvej.

»Den tredje person har vi ikke fundet endnu, og det kræver, at vi får oplysninger fra de to anholdte 36-årige, og det har vi ikke det store håb om i dette tilfælde. Begge anholdte er kendt af politiet i forvejen,« fortæller politikommissær Aksel Mølsted fra Østjyllands Politi.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus over middag og sigtet for tyveri.