Bilister skal lære at holde til højre

Politiet og Vejdirektoratet går sammen om at få danske bilister til at holde op med at dalre i overhalingsbanen. Hold til højre, lyder budskabet i ny kampagne.

Hvis du ikke skal overhale, har du ikke noget at gøre i overhalingsbanen.

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Rigspolitiet og Vejdirektoratet, der i fællesskab vil minde danske bilister om, at de skal holde til højre på motorveje og flersporede landeveje.

Langsomme biler i overhalingsbanen skaber farlige situationer i trafikken, understreger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

»Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen,« siger hun i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet har lavet en video, der demonstrerer, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner. Politiet bidrager til kampagnen ved at holde ekstra godt øje med bilister, der ikke kan finde ud af at holde til højre.

»Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 18,« siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han påpeger, at uhensigtsmæssig kørsel i venstre vognbane kan udløse en bøde.

Kampagnen begynder mandag og fortsætter ugen ud.