Bil var fyldt med kobberkabler og et bilbatteri

Et af de vidner, der fandt den bil, som politiet mistænker kan indeholde en bombe, fortæller, at bilen blev fundet med kabler og et bilbatteri.

Foto: scanpix danmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et øjenvidne, som fandt den bil, som politiet mistænker kan indeholde en bombe, fortæller til Berlingske om fundet af bilen.

Bilen var parkeret i en parkeringskælder på Landgreven. Øjenvidnet kørte rundt i parkeringskælderen med en ven tirsdag morgen, fordi »der holder fede, dyre biler dernede«. Han fortæller, at vennen gjorde ham opmærksom på en bil af mærket Golf 4 med svenske nummerplader.

Bilen så mistænksom ud, fordi der var gaffatape for dørene, og der hang kobberkabler ud af dørene på bilen. Øjenvidnet, som er ansat i Copenhagen Car Care, og som ikke ønsker sit navn oplyst, gik hen til bilen sammen med vennen og kunne se, at der stod et bilbatteri bag bilens førersæde, som havde tilkoblet nogle plastikkabler.

Forsvarets sprængningseksperter og rullemarie er til stede for at undersøge, om der er tale om en bilbombe, hvilket politiet endnu ikke har be- eller afkræftet.

Politiet oplyser til Berlingskes udsendte, at vurderingen fra eksperterne er, at det »ser farligt ud,« fordi ledningerne ikke er sat tilfældigt. Derfor besluttede politiet at evakuere området.

Politiet kan endnu ikke oplyse, hvor længe afspærringerne i området vil blive opretholdt.

Tidligere tirsdag havde politiet blot afspærret områderne omkring Borgergade, Gothersgade, Store Kongensgade og Dronningens Tværgade i det indre København, men kort inden middagstid valgte politiet at bede alle tilstedeværende og personer, der opholder sig i bygningerne i området, forlade stedet.

I det evakuerede området ligger både Statens Administration, Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen og Rigsrevisionen samt en række andre kontorer, restauranter og boliger.