Bil eksploderede få meter fra politiet

Københavns Politi var sekunder og meter fra en eksplosion i Mjølnerparken natten til søndag.

Københavns Politi har natten til søndag modtaget en anmeldelse om en eksplosion i en bil på Hothers Plads ved Mjølnerparken på Nørrebro i København. Politiet modtog anmeldelsen om eksplosionen klokken 00.57 søndag. Den involverede bil er en lille varebil, oplyser Michael Andersen, der er vagtchef ved Københavns Politi.. (Foto: Bjørn Nielsen B. Nielsen Mobil 40191777/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjørn Nielsen B. Nielsen Mobil

Politiet var få meter fra den varebil, der natten til søndag eksploderede i Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Det erfarer Ritzau.

Det var omkring klokken 01, at politiet fik en anmeldelse om, at en gruppe unge hoppede på taget af en bil. Da politiet kort tid senere ankom til stedet, var der ingen at se.

Betjentene gik hen til bilen for at undersøge, inden de satte sig tilbage i patruljebilen. Men sekunder senere sprængtes bilen, kun få meter fra betjentene.

Ifølge Ritzaus oplysninger arbejder Københavns Politi med en teori om, at der var fæstnet sprængstof på bilen samt en tilknyttet timer.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med eksplosionen, men betjentene blev kørt til skadestuen for at blive tjekket. Desuden revnede forruden på patruljebilen.

Oprindeligt skulle den kontroversielle partileder Rasmus Paludan have afholdt en demonstration i Mjølnerparken søndag eftermiddag.

Men på et pressemøde søndag aften fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Skov, at demonstrationen blev flyttet på grund af eksplosionen.

Den pågældende bil tilhører ifølge Ritzaus oplysninger Osman Durmaz.

Ekstra Bladet har talt med ejeren. Sammen med sin syv år yngre hustru har han et rengøringsfirma.

»Vi ved ikke, hvad der foregår. Vi har ingen idé om det. Min kone er chokeret.«

»Hun skulle have været på arbejde her til morgen, men det kan vi ikke komme til, for nu har vi ingen bil,« sagde Osman Durmaz til Ekstra Bladet tidligere søndag.

/ritzau/