Big Brother-seere gav penge til nødhjælp ved et uheld

Stavekontrollen på 180 mobiltelefoner ændrede i weekenden SMS-stemmer i Big Brother-finalen til 27.000 kroner i donationer til Folkekirkens Nødhjælp.

Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nok ikke den smartphone-ejer, der ikke har oplevet, at telefonens stavekontrol - eller autocorrect, som det hedder - ændrer SMS-ord til det, telefonen tror, man i virkeligheden mener. Nogle ændringer har dog større konsekvenser end andre.

Det må 180 seere af weekendens store Big Brother-finale i hvert fald sande. Da de ville stemme på deltageren Nirvana som vinder af realityshowet, ændrede deres telefoner nemlig ordlyden i SMS-stemmen fra NIR til MOR. Og da de tre bogstaver blev sendt i retning af 1220, gik stemmen ikke som tiltænkt til Nirvana, men til Folkekirkens Nødhjælp i form af en donation på 150 kroner. Det skriver Folkekirkens Nødhjælp på deres hjemmeside.

Folkekirkens Nødhjælp oprettede SMS-indsamlingen MOR til årets Danmarks Indsamling med overskriften »Når mor mangler«. Pengene, man donerer ved at sende MOR til 1220, går dermed til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med børns og eneforsørgeres muligheder for et bedre liv i Zambia.

De 180 SMS-donationer fra de lettere uheldige Big Brother-seere har indbragt Folkekirkens Nødhjælp omkring 27.000 kroner til deres arbejde. Men alle de ufrivilligt gavmilde mennesker kan naturligvis få deres penge refunderet, hvis de ønsker det, skriver nødhjælpsorganisationen. Det kan ske ved at henvende sig til kontakt@dca.dk.