BH skal stoppe trøstespisning

Den kan både måle puls og åndedræt, og så holder den samtidig brysterne oppe. En ny brystholder er blevet udviklet af Microsoft Research. Den skal få kvinder til at tabe sig.

ILLUSTRATION: University of Rochester. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinder med en lidt for hyppig trang til fede sager, får nu snart et helt nyt værktøj, der skal få dem til at stoppe hånden, der endnu en gang er på vej ned i skålen med chips eller slik. Microsoft Research har udviklet ny BH, der kan spore stress. Tanken er, at den skal forhindre kvinder i at trøstespise - altså en overspisning udløst af følelser, skriver Huffington Post.

Sensorer i brystholderen skal måle kvindens puls, åndedræt, bevægelse og den såkaldte skin conductance. Disse data bliver sendt videre til en smartphone app. På den kan kvinden lave en løbende vurdering af sit eget humør. Til sammen får hun en indikation af, om hendes følelsesmæssige tilstand hænger sammen med overspisningen.

Brystholderen er et resultat af et studie kaldet "Food and Mood: Just-in-Time Support for Emotional Eating." Målet har været at skabe et værktøj, der fungerer som en slags intervention overfor trøstespisere. Ifølge Discovery News beklager op til 50 procent af amerikanerne sig over deres overspisning. De mener selv, at den uheldige vane er knyttet til stress. For nogle af dem har resultatet været fedme.

Forsker Mary Czerwinski fra Microsoft vurderer, at "det er mest kvinder, der er trøstespisere. Det har vist sig, at BHen er perfekt til at måle EKG." Forskerholdet lavede også forsøg med indbyggede sensorer i mænds undertøj, men det var for langt væk fra hjertet.

Forskerne definerer selv trøstespisning som hver gang du spiser mad, når det ikke er fysisk nødvendigt. Stress kan få os til at række mere ud efter mad med høj energi som eksempelvis en doughnut. Det mønster kan vi få hjælp til at aflæse gennem teknologien, skriver Huffington Post.