Bevæger I jer mere, Malek, Casper og Laura?

Berlingske har spurgt elever i 7. klasse på Tre Falke Skolen på Frederiksberg, hvordan det går med skolereformens krav til bevægelse i skoledagen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Malek Fold sammen
Læs mere
Malek Atalay, 14 år:
Bevægelse er godt, fordi skoledagen er blevet så lang, men jeg ved ikke rigtig, om jeg synes vi får så meget, som vi skal have. Jeg kan ikke mærke forskel i forhold til 6. klasse, men jeg vil rigtig gerne have mere bevægelse, så vi ikke skal sidde ned og læse eller løse ligninger hele dagen. Det kunne være fedt, hvis man kunne trække noget luft eller spille fodbold indimellem, så man er frisk igen til bagefter. Det, vi har gjort i dag, med at gå rundt i klassen og vælge standpunkter, fungerer meget godt, men det gør vi bare ikke særligt tit. Det er mest i temaugerne og ikke på normale skoledage.

casper Fold sammen
Læs mere
Casper Davies, 13 år:
Det er kun nogle gange, jeg oplever, at vi får 45 minutters daglig bevægelse. Ofte bruger vi bare pauserne til at spise og tale. Jeg synes, det er meget fedt, når vi i undervisningen skal op at stå og gå rundt, som vi gjorde i dag, men det er mere eller mindre den samme form for bevægelse, vi bliver sat til. Det er sjældent, at vi laver nye former for bevægelse. Oftest skal man vise sin mening ved at stille sig et bestemt sted i klassen, men det kan jeg egentlig meget godt lide. Jeg forstår godt, hvis lærerne synes, at bevægelse er besværligt, for der kan opstå kaos, når alle skal løbe rundt og hoppe, og så kan det være svært at få styr på os igen.

laura Fold sammen
Læs mere
Laura Damgaard, 13 år:
Jeg kan ikke mærke, at jeg bevæger mig mere i løbet af skoledagen, efter skolereformen er kommet til. Jeg synes ikke, vi laver så meget, som de har sagt, at vi skal lave. Derfor vil jeg også gerne lave mere, for når politikerne har sagt, at vi skal have 45 minutter, så synes jeg også, at vi skal have 45 minutter. Det var meget sjovt det i dag, men det giver ikke specielt meget motion, og jeg synes godt, at bevægelse må være mere som rigtig motion. Jeg kan kun huske én gang, hvor vi har lavet rigtig bevægelse i timerne, og så har vi et par gange skullet rejse os op og ryste arme og ben, før vi satte os ned igen.