Bevæbnet politi i aktion på gymnasium: 18-årig truede med skoleskyderi »for sjov«

En ung gymnasieelev har ifølge politiet »for sjov« truet med et skoleskyderi på Ørestad Gymnasium i København. Manden blev anholdt torsdag under en større aktion.

Arkivfoto: En 18-årig gymnasieelev har fremsat trusler om skoleskyderi - ifølge politiet for sjov. Han er nu anholdt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 18-årig mand er torsdag middag blevet arresteret, efter at have truet med et skoleskyderi. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 18-årige har ifølge politiet sendt en sms rundt med teksten:

»Ik komme i skole i morgen, loaded gun (skarpladt pistol, red.).«

Det var ifølge politiet aldrig hans hensigt faktisk at føre et skoleskyderi ud i livet.

Gymnasieeleven blev anholdt i et klasselokale på gymnasiet torsdag kl. 12.05. Politiet skriver i pressemeddelelsen, at det foregik uden større dramatik, men med brug af »tungt bevæbnede« betjente.

»Sagen her viser, hvorfor man på ingen måde skal lave sjov med trusler om skoleskyderier og lignende. På grund af det generelt høje trusselsniveau, vi har i Danmark, bliver den slags taget meget alvorligt af politiet. Dette har medført en omfattende politiaktion, og andre elever er formentlig blevet opskræmt. Det er både dumt og uansvarligt af den, der har fremsat truslerne, og den 18-årige er nu sigtet,« siger den centrale efterforskningsleder, René Jensen, i pressemeddelelsen.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer til anholdelsen på nuværende tidspunkt.