Bettina Aller: Ikke Se og Hør der har gjort noget kriminelt

De 86 kendte personer, som ugebladet Se og Hør angiveligt har overvåget, får nu en undskyldning af Bettina Aller. Hun understreger dog, at det er enkeltpersoner, som har gjort noget kriminelt, og at Se og Hør ikke lukkes på baggrund af den ulovlige overvågning.

Bettina Aller, direktør i medievirksomheden Aller Press. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bettina Aller, der er bestyrelsesformand i Aller Media A/S, undskylder nu over for de 86 kendte personer, der angiveligt er blevet systematisk overvåget af ugebladet Se og Hør. Det sker i et interview med Ekstra Bladet.

»Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige undskyld til de personer, der optræder på listen, og som derfor kan føle sig krænkede,« siger Bettina Aller og tilføjer:

»Jeg fik først kendskab til denne liste gennem medierne, og jeg er chokeret over omfanget, og at den eksisterer.«

Selv om Bettina Aller undskylder, kommer det ikke på tale at lukke Se og Hør på baggrund af den ulovlige overvågning.

»Se og Hør skal ikke lukke. Man skal huske på, at det ikke er Se og Hør som blad, der har gjort noget kriminelt. Det er nogle enkelte personer, der tilsyneladende har gjort noget ulovligt, og det vil vi handle på. Hvis vi nu havde solgt herresokker, havde der nok ikke været så megen fokus på sagen,« siger hun til Ekstra Bladet.

Bettina Aller afviser, at hun inden mediernes omtale af den ulovlige overvågning skulle have haft kendskab til, at Se og Hør betalte en kilde hos Nets for at levere oplysninger om de kendte:

»Jeg ser først Se og Hør, når det er trykt. Alle redaktioner har forskellige arbejdsmetoder. Jeg har kendte venner, som ringer og spørger, hvad bladet skriver om dem i næste uge. Jeg svarer altid, at det aner jeg ikke. Jeg hverken kan - eller må - blande mig i redaktionens arbejde. Vi har trods alt 68 titler.«

Bettina Aller oplyser, at Se og Hørs oplag er faldet med 10 procent, siden afsløringen af ulovlig overvågning for første gang ryddede forsiderne i april.