Betjente fra hele landet vogter den dansk-tyske grænse

Nordjyske betjente skal kontrollere grænsen mod Tyskland. Midt- og Vestsjællands Politi bidrager allerede.

Læs mere
Fold sammen

Der er behov for ekstra politibetjente i Syd- og Sønderjylland til at varetage opgaven med den midlertidige grænsekontrol, som regeringen indførte mandag.

Betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi assisterer allerede med kontrollen i både København, ved færgeovergangen i Rødbyhavn og også i Sønderjylland ved grænsen Tyskland, skriver Dagbladet Roskilde.

Mogens Heggelund, formand for Midt- og Vestsjællands Politiforening, bekræfter over for avisen, at flere betjente er blevet indkvarteret i Sønderjylland for at hjælpe med den midlertidige grænsekontrol ved grænsen.

Hvor mange betjente, det drejer sig om, vil han ikke oplyse. Betjentene fra Midt- og Vestsjællands Politi skal dog assistere til og med torsdag.

Også Nordjyllands Politi fået er såkaldt forvarsel om, at politikredsen skal stille med betjente, fortæller politiinspektør i Nordjyllands Politi Marianne Vestergaard-Lau til dr.dk.

- Det betyder, at der skal betjente af sted. Formentlig sidst på ugen, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau til dr.dk.

Hvor mange betjente Nordjyllands Politi skal bidrage med, ved politiinspektøren endnu ikke.

Hun forsikrer dog, at det ikke i første omgang vil gå ud over det akutte beredskab, men hvis de nordjyske betjente skal bidrage med grænsekontrol ved Tyskland, kan det presse politiets arbejde.

I alt skal der i løbet af et døgn bruges 200 politifolk til grænsekontrollen på grænsen mod Tyskland, som er 67 kilometer lang og består af 13 grænseovergange. Flygtninge og migranter vil blive nægtet indrejse, medmindre de søger om asyl.

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi, som primært skal stå for at foretage stikprøvekontrol ved de 13 grænseovergange. Fordi det er en omfattende opgave, får Syd- og Sønderjyllands Politi tilført kræfter fra politikredse udefra.

Rigspolitiet vil ikke kommentere meldingerne, om hvilke politikredse, der skal bidrage med betjente, eller hvor mange betjente, der bliver behov for at hente fra andre politikredse.

/ritzau/