Betjente dropper injuriesag mod Rigmor Zobel

De københavnske betjente vil ikke anlægge sag mod Rigmor Zobel, der for åben skærm beskyldte en navngiven betjent for at lyve i retten.

Jetsetdronningen Rigmor Zobel blev tidligere på året dømt for at have købt seks gram kokain. Hun var oprindeligt tiltalt for køb af 140 gram. Nu dropper anklageren at inddrage salget til hende i sagen mod pusheren. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De københavnske betjente vil alligevel ikke anlægge nogen sag mod Rigmor Zobel, efter at hun i et interview med Reimer Bo Christensen på Danmarks Radio beskyldte en navngiven betjent for at "sidde og lyver under ed uden at blinke".

Det oplyser formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt.

Årsagen er, at Rigmor Zobel allerede har klaget til statsadvokaten over politiets og anklagemyndighedens håndtering af narkosagen mod hende, hvor hun var tiltalt for at være i besiddelse af 170 gram kokain, men blot endte med at blive dømt for de seks gram.

- Statsadvokaten er nu i gang med at undersøge alle forhold omkring den her sag, og derfor behøver vi i første omgang ikke at foretage os yderligere, siger Claus Oxfeldt.

Dén forklaring giver Rigmor Zobel ikke meget for.

- Det er da bare en dårlig undskyldning. Det må jo være, fordi de ved, at jeg ikke løj på TV, siger Rigmor Zobel til Ritzau.

Hun ønsker dog ikke at kommentere yderligere.

Onsdag indsendte Zobel en klage til statsadvokaten, hvor hun blandt andet klager over hårdhændede afhøringsmetoder, og at politiet ifølge Zobel lækkede sagen mod hende til pressen.

Det var i programmet 21 Søndag, at Zobel udbasunerede de voldsomme beskyldninger mod den navngivne betjent.

Intervieweren, Reimer Bo Christensen, blev efterfølgende kritiseret for at sidde med såvel ben som øregange over kors, mens beskyldningerne føg, og efter programmet kaldte betjentformanden Zobels beskyldninger for noget "forbandet svineri".

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det her ikke får konsekvenser, lød det dengang fra Oxfeldt, der øjeblikkeligt åbnede døren for en injuriesag.

Rigmor Zobel benægter, at hun har rørt kokain, siden hun var i 20erne.

/ritzau/