Betjent skudt foran politigård: Politistationer landet over skærpede sikkerheden

For at sikre, at der »ikke sker angreb«, indsatte flere politikredse ekstra bevogtning ved landets politistationer. Det skete som følge af skyderiet foran politigården i Albertslund, hvor en betjent er ramt af skud. Den skærpede sikkerhed er ved middagstid afblæst igen.

Tirsdag morgen har der været et skyderi ved politigården i Albertslund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Opdatering klokken 12:05: Rigspolitiet har afblæst de ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger, efter en formodet gerningsmand er blevet pågrebet.

Bevogtningen foran flere af landets politigårde er tirsdag formiddag blevet skærpet.

Det sker som en direkte konsekvens af et skyderi foran politigården i Albertslund tirsdag morgen.

Det er Rigspolitiet, der har anmodet om, at sikkerheden opgraderes på landets politistationer, skriver politimyndigheden nu på Twitter.

Angiveligt foregår det ved, at betjente fysisk bliver sendt på gaden for at bevogte politiets bygninger.

Sikkerhed højnes for at sikre mod »angreb«

»Vi har højnet sikkerheden på alle stationer i forbindelse med skudepisoden i København,« siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen.

»Det er for at sikre, at der ikke sker angreb på politigården,« siger han.

Han fortæller, at han ikke ved yderligere om omstændighederne, men at der er »ekstra bevogtning« ved politistationerne, som han dog ikke ønsker at præcisere. Ifølge Skive Folkeblad, der er til stede foran politistationen i Skive, betyder det konkret, at to betjente med tunge våben holder vagt foran politistationen.

Både Nordjyllands Politi og Københavns Politi bekræfter officielt på Twitter, at der er sendt ekstra mandskab på gaden til bevogtningsopgaver.

Hos Nordjyllands Politi indebærer den øgede sikkerhed blandt andet såkaldt »tryghedsskabende patruljering rundt omkring på politiets forskellige lokaliteter og andre relevante stede,« skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiets Efterretningstjeneste oplyser, at man ikke har nogen kommentarer til sagen, men henviser til Rigspolitiet. Rigspolitiet er endnu ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelse.

Politiet bekræfter: Betjent ramt af skud

Kort før kl. 9 oplyste Københavns Vestegns Politi, at der har været et skyderi foran politigården i Albertslund. Der er ifølge BTs oplysninger tale om en politimand, der er blevet ramt af skud. Hans tilstand er på nuværende tidspunkt ikke kendt.

Københavns Vestegns Politi udsendte klokken 10:42 denne pressemeddelelse:

»Kl 08:20 har der været en skudepisode ved Politigården i Albertslund. En politimand fra Københavns Vestegns Politi er ramt af skud. Københavns Vestegns Politi har ikke mulighed for at kommentere på politimandens tilstand for nuværende. De nærmeste pårørende er underrettet. En mulig gerningsmand er anholdt.«

Ifølge TV2 er det en hundefører, som er blevet ramt af skud. Til DR siger flere kilder, at vedkommende er ramt af skud i hovedet.

Tirsdag morgen har der været et skyderi ved politigården i Albertslund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard.

skudepisode ved politigården i Albertslund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at hele politigården i Albertslund er omringet af svært bevæbnet politi med maskinpistoler:

»De er der hele vejen rundt og patruljerer også på omkringliggende veje. De står klar. Man kan ikke komme tæt på politigården,« siger han.

Anden episode på få måneder

Det er anden gang på få måneder, at der bliver skudt mod politibetjente i Danmark.

31. august blev to betjente og en civil person ramt af skud på Christiania i København.

Det skete under en rutinemæssig aktion, hvor politiet ville fange dagens omsætning fra en af hashsælgerne i Pusher Street.

Den ene betjent blev ramt i hovedet og hans tilstand var i flere uger efter episoden kritisk.