Betjent anklaget for at stjæle fra død mand

En sjællandsk politimand sigtes for at have stjålet penge fra en død mands pung. Han er blevet anholdt og kan nu forvente en tur i retten.

ARKIVFOTO. Betjentene på billedet har ikke noget med historien at gøre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har sigtet en sjællandsk politimand for at stjæle penge fra en død mands pung i forbindelse med en rutinemæssig politiopgave.

Tyveriet fandt angiveligt sted torsdag i forrige uge, og fredag blev betjenten anholdt af politiklagemyndigheden i samarbejde med Rigspolitiets Rejsehold.

Politiklagemyndigheden oplyser, at politimanden var i besiddelse af et kontant pengebeløb, som svarer til det beløb, der angiveligt er blevet stjålet, da han blev anholdt fredag. Man vil dog ikke komme nærmere ind på, hvor mange penge det drejer sig om.

»Vi vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere de nærmere detaljer i sagen af hensyn til den videre efterforskning,« siger specialkonsulent Christian Otto fra Politiklagemyndighedens juridiske afdeling.

Han ønsker ikke at oplyse, hvordan politimanden stiller sig til anklagen.

Når myndigheden har afsluttet efterforskningen, vil sagen blive sendt videre til Statsadvokaten i København, som skal tage stilling, om betjenten skal tiltales for tyveri.