Betalingsringen skal følge kommunegrænsen

Regeringen ønsker, betalingsringen skal følge Københavns kommunegrænse. Det vækker vrede i omegnskommunerne.

Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt tegner til, at den københavnske betalingsring kommer til at følge den københavnske kommunegrænse med et sving uden om Amager, så amagerkanerne kommer til at bo inden for betalingsringen.

Det skriver Politiken lørdag.

Ifølge Politikens oplysninger, baseret på en række kilder, er regeringspartierne enige om den placering, som også flugter med Københavns Kommunes ønsker.

Kommunen har i den senere tid lagt maksimalt pres på transportminister Henrik Dam Kristensen (S) for at få flyttet betalingsringen væk fra Ring 2, som Socialdemokratiet og SF foreslog i valgkampen.

I en situation, hvor samtlige borgerlige partier har meldt kontant fra til enhver støtte til betalingsringen, er Enhedslisten igen havnet som den politiske tunge på vægtskålen.

Og det indflydelsesrige støtteparti har meddelt regeringen, at udelukkende en placering langs kommunegrænsen kan komme på tale.

- Vi har sagt til transportministeren, at hvis vi kommer i regulære forhandlinger, så vil vi stå meget fast på kommunegrænsen, siger transportordfører Henning Hyllested (EL) til avisen.

Betalingsringen har ikke været drøftet i regeringens centrale udvalg, Koordinationsudvalget og Økonomiudvalget.

Men transportministeren har varslet et lovforslag først i det nye år. Han holdt mandag i forrige uge en konference om betalingsringen, hvor en række borgmestre og interessenter var inviteret.

Ifølge Politikens oplysninger er både De Radikale og SF indstillede på at lade betalingsringen følge kommunegrænsen.

Betalingsringen har i månedsvis afstedkommet højrøstede diskussioner i Socialdemokratiet.

En stribe omegnsborgmestre har brokket sig over betalingsringens placering, fordi regeringen ikke har kunnet stille med klare planer for billigere billetter og udbygning af den kollektive trafik.

/ritzau/