Bestyrelse vil undersøge klage

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde sent i aftes bad bestyrelsen for Plum-fonden sin direktør Christian Harlang og fondens tidligere revisor om en redegørelse for, om der er hold i en klage fra Plums Økologifond om mulige lovbrud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den udskældte direktør for Enkefru Plums Støttefond, advokat Christian Harlang, blev på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i fonden sent i aftes bedt om en redegørelse for fondens manglende uddelinger til økologi i de senere år samt om fondens store administrationsomkostninger.

Bestyrelsen har samtidig bedt fondens tidligere revisor om en tilsvarende redegørelse.

Det sker efter, at Berlingske Tidende mandag kunne fortælle, at Plums Økologifond har klaget til Civilstyrelsen, der fører tilsyn med almennyttige fonde, over enkefruens fond. Ifølge Økologifonden har enkefruens fond ikke levet op til en af de vigtigste formål i sin fundats – at give støtte til økologiske formål. Det er ikke sket siden 2003. Økologifonden mener, at det skyldes, at enkefruens fond i stedet har brugt pengene til advokatsalærer til sin direktør, Christian Harlang.

»Vi har nu bedt direktøren og den opsagte revisor om en redegørelse,« oplyser bestyrelsesmedlem i Enkefru Plums Støttefond, Drude Dahlerup.

Hun vil ikke kommentere, om bestyrelsen også drøftede Harlangs fremtid i fonden på mødet, men oplyser, at det fortsætter fredag.