Bestyrelse: Nu må Erik flytte

Formanden for Gisselfelds bestyrelse er tilfreds med landsretsdommen, der betyder, at Erik greve Danneskiold-Samsøe skal flytte fra Gisselfeld Kloster på Sydsjælland.

ARKIVFOTO af Erik greve Danneskiold-Samsøe-- 12 års kamp for at blive på Gisselfeld Kloster er slut for Erik greve Danneskiold-Samsøe. Det fastslog Østre Landsret onsdag og er dermed enig med fogedretten i Næstved. Greven har dog ikke tænkt sig at give op. Han har bebudet, at han vil anlægge endnu en sag, hvor han kræver, at Gisselfeld Kloster og Gods overgår til ham til selv som privat ejendom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erik greve Danneskiold-Samsøe skal fraflytte sin bolig på Gisselfeld
Kloster på Sydsjælland. Det har Østre Landsret bestemt ved at stadfæste en afgørelse fra fogedretten i Næstved.

Det glæder advokat Anker Laden-Andersen, der er formand for Gisselfelds bestyrelse. Det var bestyrelsen, der i sin tid smed greven på porten som overdirektør for Gisselfeld.

- Retten finder, at der er tale om en bolig, som er knyttet til stillingen som overdirektør – altså en embedsbolig – og når man ikke længere har den stilling, så skal man flytte. Det passer med vores synspunkt, og nu forventer vi, at han, som enhver anden borger i Danmark, respekterer de domme, der afsiges, siger Anker Laden-Andersen.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at greven umiddelbart har tænkt sig at efterleve dommen. Således overvejer han at søge procesbevillingsnævnet om lov til at få sagen for Højesteret.

I bestyrelsens optik vil en sådan ansøgning imidlertid ikke have opsættende virkning, og man vil derfor gå efter at få effektueret dommen.

- Hvis han har en anden holdning, må vi gå til fogedretten og få deres hjælp til at få opfyldt dommen, siger Anker Laden-Andersen.

Den 44-årige Helene Danneskiold-Samsøe – grevens niece – blev for nylig udpeget til ny overdirektør på Gisselfeld.