Bertel offentliggør kommuners nøgletal

På en ny hjemmeside kan man se tal for kommunernes budgetter og sammenligne det fra kommune til kommune

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Byrådenes beslutninger skal være mere gennemsigtige og sammenlignelige.

Sådan lyder det fra Indenrigsministeriet, der derfor lancerer en ny hjemmeside, hvor man kan tjekke og sammenligne nøgletal for budgetterne mellem de 98 kommuner i Danmark.

- Jeg kan kun opfordre alle til at gå på jagt i tallene. Det er godt for demokratiet, at borgerne kan se, hvordan politikerne bruger borgernes skattekroner. Og de kan se, hvordan politikerne i andre kommuner gør, siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) ifølge en pressemeddelelse.

Hjemmesiden er lanceret på adressen noegletal.dk. Her er det meningen, at både borgere, politikere og embedsmænd skal kigge nabokommuner over skulderen for at sammenligne udgifter til for eksempel skole, hjemmepleje og institutioner.

- Vi skal hele tiden prøve at gøre tingene bedre og mere effektivt. Og tallene viser, at der er stor forskel på, hvor mange penge kommunerne bruger på de enkelte områder, siger Bertel Haarder.

Af de nye tal for kommunernes budgetter for 2011 fremgår blandt andet, at Læsø Kommune er den kommune i landet, som budgetterer med at bruge mest på den samlede drift per indbygger, nemlig 73.825 kroner i 2011.

/ritzau/