Berørt Lars Løkke Rasmussen: Det er helt ubegribeligt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte lørdag formiddag den franske ambassade i København for at kondolere over for Frankrigs ambassadør efter terrorangrebene i Paris.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en tydeligt berørt Lars Løkke Rasmussen (V), som lørdag formiddag besøgte den franske ambassade i København for at kondolere over for Frankrigs ambassadør, Francois Zimeray, efter weekendens terrorangreb i Paris.

Med favnen fuld af hvide roser mødte han ambassadøren foran ambassaden på Kongens Nytorv i det centrale København. Lørdag formiddag er hovedindgangen bevogtet af mindst fire politibetjente, som er bevæbnet med maskinpistoler.

»Jeg er her for at vise det danske folks medfølelse i en situation, som er helt ubegribelig. Et angreb i byernes by, Paris. Det er et angreb på os alle sammen, og det danske folk føler med det franske. Det er jo helt forfærdeligt,« sagde Lars Løkke Rasmussen (V) efter sit korte møde med Francois Zimeray.

»Det er helt ubegribeligt nu at skulle besøge Frankrigs dygtige ambassadør og næsten have en følelse af, at det har man prøvet før,« sagde han med henvisning til, at han efter terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i januar også var til stede foran den franske ambassade sammen med daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og flere andre politikere for at vise sin medfølelse.

Allerede kort efter midnat ringede statsministeren til den franske præsident, Francois Hollande, for at kondolere. Lørdag formiddag har den franske præsident på et pressemøde oplyst, at angrebet er udført af Islamisk Stat (IS). Og selvom Frankrig som fremtrædende aktør i kampen mod IS er blevet ramt af flere terrorhandlinger på under et år, får det ikke Lars Løkke Rasmussen til at genoverveje den danske indsats mod Islamisk Stat.

»Tværtimod. Det eneste, vi ikke må gøre nu, er at ryste på hånden. Det gælder os alle som mennesker. Hvis vi ikke tør sætte os ned på en fortovscafe i Paris, har vi tabt,« siger statsministeren.

Han forsikrede samtidig, at sikkerhedsniveauet i Danmark fortsat er højt efter februars terrorattentat mod kulturhuset Krudttønden og den jødiske synagoge i Krystalgade i København.

»Vi har desværre i forvejen et meget højt sikkerhedsniveau og inden for det, tilpasser politiet sine ressourcer. De danske myndigheder er i tæt samarbejde med franske myndigheder. I nattens løb har det i særlig grad handlet om at finde ud af, om der nogen danskere har mistet livet,« siger han og understreger, at intet peger på, at der er danskere blandt de dræbte og sårede.

Weekendens angreb i Paris har indtil videre kostet 127 mennesker livet, og adskillige er alvorligt såret.