Berømt kunstværk får sikkerhedsnet efter to dødsfald

To dødsfald i oktober og november på kunstværket Elia i Herning får nu konsekvenser for skulpturen. Den vil nu blive udstyret med et sikkerhedsnet.

ARKIVFOTO 2014 af Elia, skulptur af kunstneren Ingvar Cronhammar.. Kunstværket "Elia" bliver udstyret med et sikkerhedsnet. Det fortæller kunstneren bag efter to dødsfald. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Herning Folkeblad lørdag.

- Det må simpelthen ikke ske igen. Og det forhindrer vi ved at sætte et net op. Der er taget mål, det er blevet bestilt, og det bliver monteret hurtigst muligt. Inde i mit hoved var der ingen tvivl om, at det var det eneste rigtige at gøre, fortæller kunstner Ingvar Cronhammar, der er manden bag skulpturen.

Til Herning Folkeblad fortæller han, at de to dødsfald har påvirket ham meget.

- Det vil aldrig helt forsvinde. Jeg er stadig glad for værket som sådan, men det er klart, at det ligger der. Enhver kan vel forstå, at det ikke bare glider hen over hovedet på én, siger Ingvar Cronhammar til Herning Folkeblad.

Det første dødsfald var et tragisk uheld, hvor en ung mand en nat sprang over rækværket øverst, fordi han troede, at der var noget på den anden side. Det andet dødsfald var et selvmord. Elia er 32 meter høj og har i sin midte et fald på cirka 15 meter ned til bunden af skulpturen, der er omkranset af et højt rækværk.

Det kommende sikkerhedsnet bliver spændt ud halvvejs nede i skulpturen og skal hindre, at andre forsøger noget lignende.