Berlingske vinder pris

For andet år i træk har Berlingske vundet EU-konkurrence om bedste journalistik om sundhedsvæsnet.

Henry Hyrpel døde i oktober 2010 efter at have fået liggesår på et plejehjem. Familien har klager over plejehjemmet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da 84-årig Henry Hyrpel fra Tårnby døde i en hospitalsseng på Hvidovre Hospital skete det på en alt for uværdig og alt for smertefuld vis.

Han døde i efteråret 2010 efter et forløb, hvor Henry Hyrpels plejehjem, praktiserende læge og Hvidovre Hospital ikke formåede at samarbejde godt nok, da den ældre mand fik en række omfattende liggesår. Berlingske skrev historien, og historien er nu blevet tildelt en journalistisk hæderspris.

En jury har udvalgt Berlingskes artikel om Henry Hyrpel som det bedste eksempel på dansk journalistik om sundhedsvæsnet i 2011. Journalisterne bag artiklen, Kasper Krogh og Bjarne Steensbeck, skal herefter konkurrere med de bedste artikler fra de øvrige 26 EU-lande i en international konkurrence om Europas bedste sundhedsjournalistik.

Det er andet år i træk, Berlingske vinder den danske afdeling af konkurrencen, og sidste år opnåede Berlingske en samlet tredjeplads i den internationale konkurrence, hvor flere end 700 journalisters arbejde var indstillet

Sidste år var det for en artikel om det danske akutsundhedsvæsen. Vinderne af den internationale afdeling af EUs pris for bedste sundhedsjournalistik bliver offentliggjort på en konference i Bruxelles den 31. januar 2012.